Évi 96 ezer forint jár a krónikus betegeknek

Csaknem 100 ezer forint adókedvezményt kaphatnak idén a krónikus betegségekben szenvedők - hívta fel a figyelmet Bajusz Dániel ügyvéd.

Nem minden rákbeteg kap adókedvezményt - kattintson a részletekért!

A kormányrendelet értelmében 18 betegségcsoportban összesen mintegy 700 betegség esetén jár a minimálbér 5 százalékának megfelelő összeg havonta a betegeknek. Ez idén havi 8050 forintot, éves szinten pedig 96600 forintot jelent.

adókedvezmény, adójóváírás, krónikus betegségek, adóbevallás
Évi 96600 forint jár a krónikus betegeknek. Fotó: Getty Images

Szóljunk a munkahelyünkön

Célszerű a munkáltatónál nyilatkozni a betegség meglétéről - tanácsolja az ügyvéd. Így ugyanis az adóelőleg megállapításánál figyelembe veszik a havi kedvezmény összegét, és nem kell az év végén a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által elkészített adóbevallás-tervezetet módosítani.

A személyi jövedelemadóról szóló törvényben egyébként régóta benne van ez a lehetőség, de az adójóváírás önellenőrzéssel öt évig visszamenőleg is érvényesíthető. Tehát akkor sem kell lemondani a kedvezményről, ha valaki nem tudott róla a lehetőségről, vagy csak nemrég került a listára a betegsége. Az adókedvezmény igénybevételének feltétele a hivatalos diagnózis.

A kormányrendelet értelmezésében a háziorvosi vagy szakrendeléseken, illetve a munkahelyünk könyvelési és bérszámfejtési osztályán kérhetünk segítséget.

)
mRNS vakcinák (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció