Az orvosok önbecsülését adnák vissza

HáziPatika

A Nem Adom Fel Alapítvány Léleköntő programja és a PAF Alapítvány kórházi szervezetfejlesztési programja, valamint a Ritka és Veleszületett Rendellenességgel Élők Országos Szövetsége nyert idén önkéntes munkát, pénzt és laptopokat a KPMG Felelős Társadalomért Pályázatán.illetve 110 laptopot a KPMG-től.

Meghatározó lenne a betegközpontúság

Idén három, az egészségügyhöz több szálon kötődő civil szervezet, a Nem Adom Fel, és a PAF (Pozitív Attitűd Formálás) Alapítvány, illetve a Ritka és Veleszületett Rendellenességgel Élők Országos Szövetsége nyert önkéntes szakmai munkát, 1-1 millió forint támogatást, illetve laptopokat a KPMG Felelős Társadalomért Pályázatán. "Azért választottuk idén az egészségügyet mint kiemelt támogatandó célt, mert látjuk, hogy a szektor hatékonyságát meghatározó egyik legfontosabb tényezővé a jó értelemben vett betegközpontúság vált, és Magyarországon még sokat kell tenni annak érdekében, hogy ez megvalósuljon. Ebben segíthetnek a civil szervezetek jó projektjei" - mondta Kohanecz Margó, a KPMG egészségügyi tanácsadásért felelős igazgatója.

Páciensközpontú egészségügyi projekteket támogattak
Az egyik legfontosabb tényező a betegközpontúság (Forrás: 123rf.com)

Fogyatékkal született gyerekeknek segít a Léleköntő program

A Nem Adom Fel Alapítvány Léleköntő programja a fogyatékkal született gyerekeknek és családjaiknak segít átfogó, problémacentrikus és az egész család köré épülő módszertanával. A szervezet önkéntesek bevonásával teameket alkot, amelyek tagjai a gyermekek fejlődésének rendszeres mérésére alapozva közösen jelölik ki a fejlesztési célokat a szülő által meghatározott prioritások alapján. A gyógypedagógiai intenzív terápiás munkát az egységes szellemben dolgozó önkéntes segédterapeuták és a szülők munkája egészíti ki. "A teamek kiemelt figyelmet fordítanak a szülők mentálhigiénés kísérésére és a gyermekkel foglalkozó intézményekkel való konzultációkra is" - mondta Pap Szabolcs, az Alapítvány kurátora.

A gyógyítók szenvedélyét adná vissza a PAF

A PAF Alapítvány azon dolgozik, hogy visszaadja a gyógyítók szenvedélyét és önbecsülését, fejlessze a kórházi együttműködést, illetve a betegek és a gyógyítók közötti kapcsolatot. "Az alapítvány ennek érdekében kórházi szervezetfejlesztési projekteket valósít meg, nyitott képzéseket és speciális stílusú interaktív, saját élményű konferenciákat szervez, hogy elterjessze a jó gyakorlatokat, és fejlesszen mindent, ami a protokollokon túl van, és az emberi egészségügyet szolgálja" - mondta az oklevél átvételekor Mezei Andrea, az alapítvány vezetője. Az alapítvány idén 10 kórházi osztály szervezetfejlesztését tervezi, ebből a Heim Pál Gyerekkórház Sürgősségi Osztályán végzett munkáját támogatja a KPMG.

Támogató sorstársközösségek

A Ritka és Veleszületett Rendellenességgel Élők Országos Szövetségének (RIROSZ) fő célja a hazánkban élő mintegy 800 ezer ritka és veleszületett rendellenességgel élő ember egyenjogú és teljes körű társadalmi beilleszkedésének elősegítése, érvényesítése és védelme. A RIROSZ az információhiány enyhítésében és a támogató sorstárs közösségek megtalálásában akar segíteni egyebek mellett egy közös platform, egy honlap segítségével. "Ezen keresztül nyújtunk támogatást abban, ami minden ritka betegségben szenvedőnek segít: a közösségek, betegcsoportok megtalálásban, vagy a mintegy 8000 ritka betegségről szóló pontos információk pótlásában" - mondta Pogány Gábor, a szövetség elnöke.


"A Felelős Társadalomért Pályázattal nemcsak a kiválasztott civil szervezetek nyernek, hanem a KPMG is, hiszen a KPMG tanácsadói új energiát merítenek a civil szervezeteknek végzett munkákból" - mondta Michael Carlson, a KPMG partnere a pályázat ünnepélyes eredményhirdetésén. A program 10 éves történetében eddig 30 szervezet nyert összesen 2100 óra társadalmi munkát, 30 millió forint támogatást, illetve 110 laptopot a KPMG-től és annak 200 önkéntesétől. "A támogatásról szóló döntéskor arra törekszünk, hogy olyan projekteket támogassunk, amelyek valamilyen szempontból sorsfordítóak a szervezetek életében, így a lehető legnagyobb társadalmi hatást érhetjük el együtt" - mondta a támogatási szerződések aláírásakor Szabó István, a KPMG szenior menedzsere.

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+13, +18 °C
Minimum:
+5, +10 °C

Délelőtt sokfelé felszakadozik a felhőzet, a déli területeken lehetnek felhősebb tájak.

Egészséget befolyásoló hatások:
N/A

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag