Az orvosok önbecsülését adnák vissza

HáziPatika

A Nem Adom Fel Alapítvány Léleköntő programja és a PAF Alapítvány kórházi szervezetfejlesztési programja, valamint a Ritka és Veleszületett Rendellenességgel Élők Országos Szövetsége nyert idén önkéntes munkát, pénzt és laptopokat a KPMG Felelős Társadalomért Pályázatán.illetve 110 laptopot a KPMG-től.

Meghatározó lenne a betegközpontúság

Idén három, az egészségügyhöz több szálon kötődő civil szervezet, a Nem Adom Fel, és a PAF (Pozitív Attitűd Formálás) Alapítvány, illetve a Ritka és Veleszületett Rendellenességgel Élők Országos Szövetsége nyert önkéntes szakmai munkát, 1-1 millió forint támogatást, illetve laptopokat a KPMG Felelős Társadalomért Pályázatán. "Azért választottuk idén az egészségügyet mint kiemelt támogatandó célt, mert látjuk, hogy a szektor hatékonyságát meghatározó egyik legfontosabb tényezővé a jó értelemben vett betegközpontúság vált, és Magyarországon még sokat kell tenni annak érdekében, hogy ez megvalósuljon. Ebben segíthetnek a civil szervezetek jó projektjei" - mondta Kohanecz Margó, a KPMG egészségügyi tanácsadásért felelős igazgatója.

Páciensközpontú egészségügyi projekteket támogattak
Az egyik legfontosabb tényező a betegközpontúság (Forrás: 123rf.com)

Fogyatékkal született gyerekeknek segít a Léleköntő program

A Nem Adom Fel Alapítvány Léleköntő programja a fogyatékkal született gyerekeknek és családjaiknak segít átfogó, problémacentrikus és az egész család köré épülő módszertanával. A szervezet önkéntesek bevonásával teameket alkot, amelyek tagjai a gyermekek fejlődésének rendszeres mérésére alapozva közösen jelölik ki a fejlesztési célokat a szülő által meghatározott prioritások alapján. A gyógypedagógiai intenzív terápiás munkát az egységes szellemben dolgozó önkéntes segédterapeuták és a szülők munkája egészíti ki. "A teamek kiemelt figyelmet fordítanak a szülők mentálhigiénés kísérésére és a gyermekkel foglalkozó intézményekkel való konzultációkra is" - mondta Pap Szabolcs, az Alapítvány kurátora.

A gyógyítók szenvedélyét adná vissza a PAF

A PAF Alapítvány azon dolgozik, hogy visszaadja a gyógyítók szenvedélyét és önbecsülését, fejlessze a kórházi együttműködést, illetve a betegek és a gyógyítók közötti kapcsolatot. "Az alapítvány ennek érdekében kórházi szervezetfejlesztési projekteket valósít meg, nyitott képzéseket és speciális stílusú interaktív, saját élményű konferenciákat szervez, hogy elterjessze a jó gyakorlatokat, és fejlesszen mindent, ami a protokollokon túl van, és az emberi egészségügyet szolgálja" - mondta az oklevél átvételekor Mezei Andrea, az alapítvány vezetője. Az alapítvány idén 10 kórházi osztály szervezetfejlesztését tervezi, ebből a Heim Pál Gyerekkórház Sürgősségi Osztályán végzett munkáját támogatja a KPMG.

Támogató sorstársközösségek

A Ritka és Veleszületett Rendellenességgel Élők Országos Szövetségének (RIROSZ) fő célja a hazánkban élő mintegy 800 ezer ritka és veleszületett rendellenességgel élő ember egyenjogú és teljes körű társadalmi beilleszkedésének elősegítése, érvényesítése és védelme. A RIROSZ az információhiány enyhítésében és a támogató sorstárs közösségek megtalálásában akar segíteni egyebek mellett egy közös platform, egy honlap segítségével. "Ezen keresztül nyújtunk támogatást abban, ami minden ritka betegségben szenvedőnek segít: a közösségek, betegcsoportok megtalálásban, vagy a mintegy 8000 ritka betegségről szóló pontos információk pótlásában" - mondta Pogány Gábor, a szövetség elnöke.


"A Felelős Társadalomért Pályázattal nemcsak a kiválasztott civil szervezetek nyernek, hanem a KPMG is, hiszen a KPMG tanácsadói új energiát merítenek a civil szervezeteknek végzett munkákból" - mondta Michael Carlson, a KPMG partnere a pályázat ünnepélyes eredményhirdetésén. A program 10 éves történetében eddig 30 szervezet nyert összesen 2100 óra társadalmi munkát, 30 millió forint támogatást, illetve 110 laptopot a KPMG-től és annak 200 önkéntesétől. "A támogatásról szóló döntéskor arra törekszünk, hogy olyan projekteket támogassunk, amelyek valamilyen szempontból sorsfordítóak a szervezetek életében, így a lehető legnagyobb társadalmi hatást érhetjük el együtt" - mondta a támogatási szerződések aláírásakor Szabó István, a KPMG szenior menedzsere.

Értékelje a cikket!

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Influenzatérkép

február 17. - február 23.
Influenzás tünetekkel
orvoshoz fordulók száma:
38 900
  • 0-14 évesek
  • 15-34 évesek
  • 35-59 évesek
  • 60 év felettiek

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+5, +13 °C
Minimum:
-8, -1 °C

Hazánkban szombaton délelőtt gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge, közepes

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag