Akadémia betegszervezeteknek

Kövessen minket!

A civil szféra fejlődésében mindig fontos szerepet töltöttek be a betegek gyógyítását, informálását és segítését célul kitűző szervezetek. Sajnos ma már a tenni akarás, a segítő szándék önmagában gyakran nem elég. Egy betegszervezet akkor tudja sikeresen végezni tevékenységét, ha folyamatosan fejleszti ismereteit, használja például a kommunikáció és a marketing legújabb fogásait. Ezek megismerését szolgálja a Lilly Hungária Kft. és a Sötét Nappalok Fényes Éjszakák Egyesület betegszervezeti akadémiája.

Kommunikáció és eseményszervezés, uniós és állami pályázati lehetőségek, betegjogi ismeretek, csak néhány téma azok közül, amelyeket megismerhetett annak a több mint 20 betegszervezetnek a vezetője, akik részt vettek a Lilly Hungária Kft. és a Sötét Nappalok Fényes Éjszakák Egyesület betegszervezeti akadémiáján. "A kezdeményezés célja azt volt, hogy olyan elméleti és gyakorlati információkat kapjanak az érdeklődők, amelyeket használva eredményesen alakíthatják át működésüket, továbbá még hatékonyabbá tehetik a betegeket segítő tevékenységüket"-mondta el Dr. Szabó László, a Lilly Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

A betegszervezetek különösen fontos feladatot töltenek be, legyen szó akár a megelőzést támogató kezdeményezésekről, a súlyos, gyógyíthatatlan betegek lelki, anyagi támogatásáról, vagy a betegjogok érvényesítéséről. Sajnos hiába fejlődik erőteljesen a civil szféra, néhány pozitív példától eltekintve nincsenek meg annak lehetőségei, hogy a betegekért tenni akaró alapítványok, egyesületek átfogó, akár a népegészségügy szempontjából is hasznos programokat indítsanak és koordináljanak. A legnagyobb problémát ezen a területen is a forráshiány jelenti, de esetenként a megfelelő szervezetfejlesztési és kommunikációs ismeretek hiánya is akadályozza a hatékony működést.

Az állami források egyre szűkösebbek és a vállalatok adományozási lehetőségei is az éppen adott gazdasági, iparági helyzettől függenek. Így a szervezetek között jelentős rivalizálás folyik a támogatói együttműködések megszerzéséért. Az egyre szűkülő piacon csak azok a szervezetek maradhatnak fent, akik képesek működésükbe integrálni a versenyszférában elengedhetetlen tudást. Legyen szó akár vállalati együttműködésről, akár állami vagy uniós pályázatokról, ma már mindenhol elvárják a professzionális hozzáállást, sőt, számos uniós pályázat csak akkor nyerhető el, ha a beadott programhoz részletesen kidolgozott kommunikációs terv is társul.

Jelenleg nagyon ritkák azok a szervezett képzések, amelyek rendszeresen, vagy eseti jelleggel lehetőséget adnak a civil szféra képviselőinek működési területükön túlmutató ismereteik bővítésére. Közös rendezvényeken, fórumokon ugyan megoszthatják egymással tapasztalataikat, azonban ez a hosszú távú sikerhez gyakran kevés. Az utóbbi néhány évben egyre több szervezet ismeri fel annak szükségességét, hogy olyan területeken, mint például a pénzügy, a pályázatírás, vagy a kommunikáció, tapasztalt szakembereket alkalmazzanak, azonban erre, a zömében betegekből és hozzátartozókból álló betegszervezeteknek nincs megfelelő erőforrása. A megoldást, olyan, civil és vállalati összefogással megvalósuló események jelentenék, amilyen a mostani konferencia is.

Nézze meg Ön is: Aranyértippek a szakorvostól

További cikkek
Kapcsoldó és aktuális cikkek
Olvassa el aktuális cikkeinket
A rák tünetei, amikre nem figyelünk odaDaganatos betegségek

A rák tünetei, amikre nem figyelünk odaJó néhány testi tünetnek nem tanúsítunk túl nagy jelentőséget

Az alvással így manipulálhatnak minketAlvás

Az alvással így manipulálhatnak minketMi történik velünk, ha nem alszunk?

A szemszárazság enyhítéseSzemszárazság

A szemszárazság enyhítéseMilyen kezelési lehetőségek állnak rendelkezésre?

Kegel-gyakorlat férfiaknak: lépésről lépésreKegel-gyakorlat

Kegel-gyakorlat férfiaknak: lépésről lépésreLássuk, hogyan végezhetik el a férfiak a hasznos tréninget!

Ételek nátha és megfázás ellenNátha

Ételek nátha és megfázás ellenAz ősz és a tél hagyományosan a megfázás és nátha időszaka is

Olvassa el kapcsolódó cikkeinket

Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Kettős front

Maximum:
0, +6 °C
Minimum:
-3, +2 °C

Hazánkban vasárnap délelőtt erősen felhős, borult lesz az ég, többfelé várható csapadék.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag