Influenza: ezekben a kórháziakban van látogatási tilalom - frissített

Az influenzajárvány miatt újabb egészségügyi intézmények vezettek be látogatási tilalmat - olvasható az ÁNTSZ honlapján.

Az influenzás megbetegedések halmozódása esetén az egészségügyi intézmények vezetői saját hatáskörben látogatási tilalmat rendelhetnek el betegeik védelme érdekében. Az alábbi kórházakban nem látogathatóak a betegek - az ÁNTSZ január 27-i közlése alapján.

Influenza tünetei

Egyre több az influenzás megbetegedés. Miben különbözik a náthától? Tünetek, diagnózis, kezelés ide kattintva olvasható!

Bács-Kiskun megye

A Bajai Szent Rókus Kórház (6500 Baja, Rókus u. 10.) kórház vezetője saját hatáskörében látogatási tilalmat rendelt el 2015. január 28-tól a Szülészet-Nőgyógyászati Osztályon és a Gyermekosztályon (részleges látogatási tilalom).

Baranya megye

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ (7624 Pécs, Ifjúság útja 13, Rákóczi út 1-3, Akác utca 1., Édesanyák útja 17.) következő osztályain rendeltek el látogatási tilalmat 2015. január 22-től: I. sz. Belklinika Haematológiai Osztály, Intenzív Osztály 3 telephelyen, Onkoterápiás Intézet, Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, NIC és Újszülött Osztály, Gyermekgyógyászati Klinika PIC, ITO és Onkológiai Osztály.

Békés megye

A Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve 2015. január 30. (péntek) reggel 7 órától az ellátás minden területét érintő látogatási tilalom elrendelésére hívta fel a megyében működő három kórházat: Réthy Pál Kórház-Rendelőintézet (5600 Békéscsaba, Gyulai út 18.), Pándy Kálmán Kórház-Rendelőintézet (5700 Gyula, Semmelweis u. 1.), Orosháza Városi Önkormányzat Kórháza (5900 Orosháza, Könd u. 59.).

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

Saját hatáskörben látogatási tilalmat rendelt el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház (3526 Miskolc, Szentpéteri kapu 72-76.) 2015. január 26-tól. Érintett osztályok: Velkey László Gyermekegészségügyi Központ, Szülészet-Nőgyógyászati Osztály.

Látogatási tilalmat rendeltek el a Kazincbarcikai Kórház és Nonprofit Kft. (3700 Kazincbarcika, Május 1. út 56.) 2015. január 30-tól a következő osztályokon: Szülészet-Nőgyógyászat, Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály, Ápolási Osztály.

Budapest

Látogatási tilalmat rendeltek el a Szent Imre Kórház (1115 Budapest, Tétényi út 12-16.) Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályának Szülészeti részlegén 2015. január 27-től.

Az intézmény minden osztályára vonatkozó látogatási tilalmat rendeltek el a MAZSIHISZ Szeretetkórházban (1145 Budapest, Amerikai út 53-55.) 2015. január 27-től egy hét időtartamra.

Látogatási tilalmat rendelt el saját hatáskörben a Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak (1125 Budapest, Diós árok 1-3.). A látogatási tilalom a kórház Szülészeti Osztály újszülött, koraszülött, valamint a Pathológiás újszülött intenzív részlegét érinti.

A Szent Margit Kórház (1032 Budapest, Bécsi út 132.) Általános Belgyógyászati (IV. Belgyógyászat) és a Mozgásszervi Rehabilitációs Osztályán 2015. január 28-tól rendeltek el látogatási tilalmat.

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet (1204 Budapest, Köves út 1.) Szülészeti, Újszülött és Patológiás Újszülött részlegén 2015. január 23-tól rendeltek el látogatási tilalmat.

Fejér megye

A Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi szakigazgatási szerve 2015. január 23-tól kórházi látogatási tilalom elrendelésére hívta fel a megye valamennyi fekvőbeteg ellátást nyújtó intézményét, minden osztályra kiterjedően. Az intézkedésre azért volt szükség, mert az influenza figyelőszolgálat adatai szerint a 100 ezer lakosra vonatkoztatott megbetegedési arány valamennyi járás és a megye területén jelentősen meghaladta a járványos küszöb értéket.

Győr-Moson-Sopron megye

A Karolina Kórház (Mosonmagyaróvár, Régi Vámház tér 2.) főigazgató főorvosa az Ápolási Osztályon az influenzaszerű megbetegedések halmozódása miatt 2015. január 28-tól visszavonásig látogatási tilalmat rendelt el.

Hajdú-Bihar megye

A betegek védelme érdekében részleges látogatási tilalmat rendeltek el a Debreceni Egyetem Klinikai Központban (4032 Debrecen, Nagyerdei krt. 98.), a Transzplantációs és onkohaematológiai, valamint intenzív osztályain 2015. január 26. kezdőnappal.

Teljes látogatási tilalmat rendeltek el a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet (4031 Debrecen, Bartók Béla út 2-26.) valamennyi fekvőbeteg ellátó osztályán 2015. január 27. reggel 6 órától.

Heves megye

A Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet (3300 Eger, Széchenyi u. 27-29. saját hatáskörben látogatási tilalmat rendelet el 2015. január 28-tól. Érintett osztályok: I. Belgyógyászati Osztály, Kardiológiai Osztály, Gastroenterológia, Infektológiai Osztály.

Komárom-Esztergom megye

Az intézményekben megemelkedett légúti fertőzések miatt látogatási tilalmat rendeltek el az Oroszlányi Szakorvosi és Ápolási Intézetben (2840 Oroszlány, Alkotmány u. 2.) a krónikus fekvőbeteg ellátás teljes területén 2015. január 26-tól; valamint a tatabányai Szent Borbála Kórház (2840 Tatabánya, Dózsa György u. 77.) összes fekvőbeteg ellátást végző osztályán 2015. január 28-tól.

Látogatási tilalom van érvényben az Árpád-Házi Szent Erzsébet Szakkórház és Rendelőintézet (2890 Tata, Váralja u. 6.) fekvőbeteg osztályain.

Nógrád megye

A Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet (2660 Balassagyarmat, Rákóczi út 125-127.) saját hatáskörben 2015.01.19-től visszavonásig látogatási tilalmat rendelt el a Gyermekgyógyászati, a Szülészet-nőgyógyászati és az Infektológiai Osztályon, valamint az Újszülött részlegen.

Látogatási tilalmat rendeltek el a Szent Lázár Megyei Kórház (3100 Salgótarján, Füleki út 54-56.) következő osztályain 2015. január 30-tól: Gyermekosztály, Szülészeti és Nőgyógyászati Osztály, Szülészeti és Újszülött részleg.

Pest megye

A Jávorszky Ödön Kórházban (2600 Vác, Angenti Döme tér 1-3.) látogatási tilalmat rendeltek el 2015. január 23-tól. A látogatási tilalom az egész kórház területét érinti.

Látogatási tilalmat rendelt el a kórház minden osztályára vonatkozóan a Tüdőgyógyintézet Törökbálint (2045 Törökbálint, Munkácsy M. u. 70.) 2015. január 30-tól.

Somogy megye

A Somogy Megyei "Kaposi Mór" Oktató Kórház 2015. január 27. 14 órától kezdődően az egész intézményre kiterjedően, a kaposvári székhelyén (Kaposvár, Talián Gy. u. 20-32.), a mosdósi telephelyén (Mosdós, Petőfi S. u. 4.) és a marcali telephelyén (Marcali, Széchenyi u. 17-21.) megelőzési céllal látogatási tilalmat rendelt el valamennyi fekvőbeteg ellátó osztályán.

Megelőzési céllal látogatási tilalmat rendeltek el 2015. január 28-tól a Siófoki Kórház-Rendelőintézet Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályán, az Újszülött részlegen, a Krónikus Osztályon és az Intenzív Osztályon.

Tolna megye

A Tolna Megyei Balassa János Kórház (7100 Szekszárd, Béri Balogh u. 5-7.) főigazgató főorvosa saját hatáskörben 2015.01.30-tól valamennyi osztályra vonatkozóan teljes körű látogatási tilalmat rendelt el.

Vas megye

A Markusovszky Egyetemi Oktatókórház (9700 Szombathely, Markusovszky u. 5.) Urológiai Sebészeti Osztályán jelentkező influenzaszerű tünetek halmozódása miatt az intézmény által saját hatáskörben látogatási tilalom került elrendelésre 2015. január 29-től.
A részleges látogatási tilalom az alábbi osztályokat érinti: Urológiai Sebészeti Osztály, Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály, Onkoradiológiai Osztály, Haematológiai és Haemosztazeológiai Osztály, Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály, Szülészet-Nőgyógyászati Osztály.

Veszprém megye

Látogatási tilalmat rendeltek el a tapolcai Deák Jenő Kórház (Tapolca, Ady Endre u. 1-3.) Ápolási Osztályán 2015. január 23-tól.

Látogatási tilalmat rendeltek el 2015. január 28-tól a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház (8200 Veszprém, Kórház u. 1.) fekvőbeteg osztályain.

Nézze meg Ön is: Aranyértippek a szakorvostól

További cikkek
Kapcsoldó és aktuális cikkek
Olvassa el aktuális cikkeinket
Mikor nincs rendben a hüvely?Intim gondok

Mikor nincs rendben a hüvely?A legtöbb nő találkozik élete során valamilyen, a hüvelyt érintő problémával

Betegség, amely minden nőt érinthetInkontinencia

Betegség, amely minden nőt érinthetFőleg szülés után érinti a nőket, de bárkinél felléphet

Végbélvérzés: aranyér vagy daganat?Végbélvérzés

Végbélvérzés: aranyér vagy daganat?Mindenki megrémül, ha a vécépapíron vért vesz észre

"Ha rákja van, nem fog meghalni azonnal"Beteghang

"Ha rákja van, nem fog meghalni azonnal"Brjeska Dóránál 2013 őszén diagnosztizáltak áttétes mellrákot

A nátha gyógynövényes kezeléseNátha

A nátha gyógynövényes kezeléseNagyon sok gyógynövény van, amelyet bevethetünk, hogy felvegyük a harcot

60 felett így kell sportolniSport

60 felett így kell sportolniBár csökken az állóképesség és az izomerő, mégis fontos, hogy továbbra is sportoljunk

Otthoni megoldások orrfolyásraOrrfolyás

Otthoni megoldások orrfolyásraA jelenség oka a hideg, a megfázás, illetve az influenzavírusok

Nagy baj lehet, ha viszket az anyajegyAnyajegy

Nagy baj lehet, ha viszket az anyajegyMiért fontos a rendszeres szűrés?

Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Kettős front

Maximum:
-1, +6 °C
Minimum:
-4, +1 °C

Hazánkban pénteken délelőtt erősen felhős, borult lesz az ég, a keleti és északkeleti tájakat leszámítva többfelé lehet csapadék.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag