Meggyógyultam, pedig súlyos asztmás, allergiás voltam... (x)

Tapasztalatairól számol be egy asztmás, Dr. D. Éva (56 éves), egy allergiás, M. Viktória (24 éves) és egy gyermek allergiás beteg édesanyja, akik az INDISOBÁNYA-TERÁPIÁNAK köszönhetően mára meggyógyultak, és boldogok!

A XX. század végén robbanásszerűen megnőtt az allergiás, asztmás és egyéb légúti megbetegedések száma. Asztmában világszerte 150 millióan szenvednek, és ez a szám minden évben 5 %-kal nő. Ezek olyan betegségek, melyeket civilizációs ártalmaknak hívnak, de aki szenved tőlük, és egy többen vannak ilyenek, csak azt érzi, hogy nem kap levegőt.

A tudósok már kidolgoztak egy olyan eljárást, amellyel a sóbánya-mikroklíma terápiát mesterséges körülmények között, speciálisan kialakított zárt helyiségben is megvalósíthatják, hiszen a természetes sóbányák legritkább esetben teremnek város közelben, és csak elszórtan van néhány darab Európa szerte. A módszer lényege és egyedülállósága abban rejlik, hogy egy különleges generátor segítségével modellezik a természetes sóbányák mikroklímáját, ahol a hatóanyag a természetes sóbányából való ionizált só, amit a kezelés során nem párologtatnak, így a levegő száraz marad, igen finom a klíma szemcseméret, és a légzés során nem tapad a beteg nyálkahártyájára. Nem irritál lélegzetvétel közben, ezért a hatóanyag elkerülhet a legkisebb hörgőcskékig a tüdőben, kivédve ezzel a korábban alkalmazott nedves terápiák hátrányait.

A következőkben tapasztalatairól számol be egy felnőtt asztmás, Dr. D. Éva (56 éves), egy felnőtt allergiás, M. Viktória (24 éves), valamint egy gyermek allergiás beteg, Lilla édesanyja, akik a fent említett módszernek, az köszönhetően mára meggyógyultak, és boldogok.
- Kedves Dr. D. Éva, Ön mióta volt beteg?
- 2005 óta küszködtem súlyos és krónikus asztmás tünetekkel, amelyek a kúrát megelőzően sűrű köhögésekben, fulladásokban és mellkasi fajdalomban nyilvánultak meg.

- Mit tapasztalt kúra közben és utána? Mennyiben javult a kúrát követően az egészségi állapota?
- A tüneteim fokozódtak a kúra elején, majd fokozatosan megszűntek. A kúrát követően az allergiát kiváltó Symbicort használata nélkül is tudok, 'kapok' levegőt, fájdalommentesen. Mára egészségesnek érzem magam, futás közben nem fulladok, nincsenek köhögési rohamok. Nincs szükségem gyógyszerre. A közérzetemben egyértelműen minőségi változás következett be, visszatérhettem régi életvitelemhez: el tudtam menni színházba, síelni, kirándulni, spray használatára nem volt szükségem, tünetmentes, egészséges vagyok.

- Érdemes volt részt venni a kúrán, megérte a fáradságot? Hiszen a kúra 20 kezelési alkalomból áll.
- Természetesen, és szerencsésnek érzem magam, hogy megtaláltam a gyógyulásnak ezt a 'módját', mert a szteroid mellékhátasa mar jelentkezett a klinikai kezelések során. Maximálisan elégedett vagyok a szolgáltatás színvonalával és az eredményekkel, mert valóban nagyon hatékony és mellékhatás mentes ez a gyógymód! Kár hogy gyógyszer helyett a betegeknek nem ezt kínálják az orvosok...
- Kedves Anyuka, mi volt gond Lillával a kúrát megelőzően?
- Kislányunknál a panaszok, mint vízszerű orrfolyás, szemviszketés, stb. 2 éves korában kezdődtek, ennek már 6 éve. Tavasztól kezdődően egészen az első fagyig szenvedett az allergiás megbetegedés jellemző tüneteitől, hol kevésbé, hol jobban. Ezt befolyásolta, hogy éppen milyen földrajzi tájegységen tartózkodtunk, milyen volt éppen az időjárás, illetve éppen milyen növény virágzása volt a jellemző. Kezdetben a gyógyszer és az orrcsepp segítséget jelentett, de az évek múlásával szinte már semmit nem számított, hogy szedte. Ráadásul, amikor szenvedett Lilla a különböző allergiás tünetektől, akkor hajlamos volt mindenféle más betegséget is összeszedni.

- Mit tapasztalt kúra közben és utána? Mennyiben javult a kúrát követően Lilla egészségi állapota?
- A kúrát legelőször 2005 júliusában csinálta végig, akkor volt Lilla 6 éves. Rögtön szinte a kúra után elmentünk nyaralni az Alföldre, mivel ott van egy nyaralónk. Sajnos augusztusban a parlagfű miatt mindig szenvedés volt Lillának az ott töltött idő. Igyekeztünk Ő miatta nem is ott tartózkodni augusztusban, de abban az évben nem tudtuk megoldani ezt a problémát. Nos, nem is mertük szinte elhinni, de Lillának semmilyen allergiás tünete nem jelentkezett. A kúra után semmilyen gyógyszerre nem volt szükség, illetve az addig oly gyorsan elkapott vírusos betegségekkel szemben is ellenállóbb lett. A gyerek általános közérzete leírhatatlanul javult. Nem vakarta ki a szemét, végre átaludta, illetve átaludhattuk az éjszakákat, mert addig bizony mindannyian szenvedtünk attól, hogy nem szelelt az orra és nem tudott ettől nyugodtan aludni. Lillával mi elhagytuk a gyógyszereket, nem kell szednünk semmit és már 8 éves, teljesen jól van.

- Érdemes volt részt venni a kúrán, megérte a fáradságot?
Mindenféleképpen érdemes volt. Lilla nem azt érezte, hogy Neki ide jönni kell, ha nem szeretett idejárni és sajnálta, amikor véget ér a kúra. Szeretett a gyerekekkel együtt játszani és így hamar el is telik számukra az idő, amit a "sóbányában" töltenek. A másik nagy előnye a terápiának, hogy az immunrendszere sem gyengül le és ezáltal nem kap el mindenféle másfajta fertőzést, míg korábban ez bizony gyakran előfordult. Én azt gondolom, hogy ez nem is volt fáradtság, mert egy nagyon jól megközelíthető és barátságos közegbe jártunk "gyógyulni" és ha a kúra eredményét, későbbi hatásfokát veszem figyelembe, akkor meg semmiképpen nem jelent fáradtságot.
M. Viktória, 24 éves, aki allergiás volt sokféle pollenre, porra, macskaszőrre, a következőképp foglalta össze tapasztalatait: 8 éves koromban állapították meg az allergiát, ami folyamatosan súlyosbodott, így az évek során napi 2x1 tablettát kellett szednem tavasztól ősz végéig. A gyógyszer mellékhatásai is megkeserítették az életemet, aluszékony, voltam, mindig fáradt, és reményem sem lehetett, hogy javulni fog a helyzet.
Egy nyári éjjelen arra ébredtem, hogy nem kapok levegőt. Valószínűleg csak néhánytíz másodperc lehetett, de én perceknek éreztem, és rettenetesen megrémültem. Másnap azonnal elmentem az orvosomhoz, elmondtam neki mi történt, mire hörgőtágítós inhalátort kaptam, mint az asztmások. Látva az orvosok tehetetlenségét, elhatároztam, teszek valamit magamért, mert ez így nem mehet tovább!
Ez után fél évvel kezdtem el a sóbánya-terápiát. Ez épp januárra esett. Az igazat megvallva, nem nagyon hittem benne. A kúra elején kicsit köhögtem, és az orromat fújtam a sótól, de aztán a második felére ez egyre enyhült. A szobában csend volt, lehetett olvasni, pihenni, de volt alkalmunk sakkozni és kártyázni, így végül is jól szórakoztunk.
Mivel télen nem voltak allergiás tüneteim, az eredmény tavasszal mutatkozott meg. Elhatároztam, hogy csak akkor veszem be a gyógyszert, ha feltétlenül szükséges lesz. Szépen magamnál hordtam a hörgőtágítót, az orrsprayt, a szemcseppet, és a gyógyszert, minden eshetőségre felkészülve. Elérkezett a május, és még mindig nem kellett egyiket sem használnom, holott máskor március közepén már nem láttam a tünetektől (orrfolyás, szemviszketés). Június végéig megúsztam minden gyógyszert. Nagyon boldog voltam! Elhatároztam, hogy a rettegett parlagfű szezon előtt, júliusban, újból végigülök egy kúrát. És láss csodát, egész évben a táskám alján maradtak a gyógyszerek és társaik!
Ez 1 éve történt. Azóta az életem teljesen megváltozott. Végre nem voltam folyton tompa, fáradt. Sokkal vidámabban, lendületesen élem az életem! 1 éve tünetmentes vagyok. Idén is végigcsinálok 1 terápiát, hogy végleg megerősítsem a szervezetem az allergiával szemben. Nagyon boldog vagyok, hogy sikeresen fel tudtam venni a harcot ezzel, az egyre több embert érintő betegséggel!
Elmondhatjuk, hogy Budapesti Sportkórház égisze alatt, az EU által elfogadott irányelvek szerint működő INDISO rendelő relaxációs központként funkcionál, ahol odafigyelnek a betegekre. A gyerekeknek terápiás játszóházat hoztak létre, a felnőtteknek olvasó- és sakkszobát is berendeztek.

Egy teljes kúra 20 kezelésből áll, és mindenkor fizioterápiás orvosi szűrővizsgálat előzi meg. A terápiát nemcsak betegnek ajánlják a szakemberek, hanem azoknak is, akik szeretnék, ha szervezetük ellenállóbbá válna. A terápia hatékonysága különösen kimagasló, a tüdőgyógyász és fül-orr-gégész kollégiumok támogatják alternatív megoldásként. Nemzetközi kutatások megállapították, hogy a felnőtteknél 88-90 %, gyermekeknél 90-96 %-ban értek el jelentős javulást. A terápia eredményeképp elérhető a teljes, 100 %-os, tünetmentes gyógyulás!

Információ, időpont: INDISO Kft.
Rendelő: Országos Sportegészségügyi Intézet
1123. Budapest, Alkotás u. 48.
Tel/ Fax: +36/1/789-8270
Mobil: 06 70 317 6959
www.indiso.eu
info@indiso.eu

Értékelje a cikket!

Hogy érzed magad? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzed magad?
Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapotod?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzed magad?
Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzed most magad fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzed magad?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Foglalj orvost!
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Influenzatérkép

január 06. - január 12.
Influenzás tünetekkel
orvoshoz fordulók száma:
9 500
  • 0-14 évesek
  • 15-34 évesek
  • 35-59 évesek
  • 60 év felettiek

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Hidegfront

Maximum:
0, +5 °C
Minimum:
-5, 0 °C

Hazánkban szerdán délelőtt északnyugaton elkezd vékonyodni, szakadozni a felhőzet, máshol még marad a fényszegény idő.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag