Kérdés: Másfél éve tart a problémám: a húgycsőnél égő, csípő érzést érzek. Vannak napok, amikor érzem, de van olyan, amikor egyáltalán nem. Gyakori vizelési ingereim is vannak. Több orvosnál is jártam, ...

Sokszor az áldott állapot megszünteti a panaszokat, és a húgycsőgyulladásnak káros hatása nincsen a magzatra. A húgycsőváladék bakteriológiai vizsgálat alapján érdemes lenne egy célzott kezelés megkísérlése, de ez természetesen kezelőorvostól függő.

Húgycsőgyulladás

Másfél éve tart a problémám: a húgycsőnél égő, csípő érzést érzek. Vannak napok, amikor érzem, de van olyan, amikor egyáltalán nem. Gyakori vizelési ingereim is vannak. Több orvosnál is jártam, eleinte mindig csak hüvelyváladék leoltást csináltak, abban mindig Enterococcus faecalis tenyészett ki. Kaptam rá többször is antibiotikumot meg mindenféle gyógyszert. A páromat is kezelték, és régóta óvszert használunk. A vizeletemet többször nézettem, negatív lett. Egyszer csináltattam vizelettenyésztést, az is negatív lett, csináltattam vérképet, ami szintén jó lett. Egy másik orvos vett mintát a húgycsövemből is, és abban e coli baktérium volt. A hüvelyleoltás Enterococcust és E.colit mutatott ki. Teljesen tanácstalan vagyok, hogy mit csináljak, mert már nagyon szeretnék kisbabát, de emiatt halogattam. Milyen hatással vannak a terhességre ezek a baktériumok? Szedek mindennap tőzegáfonya tablettát, sokat iszok, minimum 2 litert.

A HáziPatika.com szakértőjének válasza húgycsőgyulladás témában:

Sokszor az áldott állapot megszünteti a panaszokat, és a húgycsőgyulladásnak káros hatása nincsen a magzatra. A húgycsőváladék bakteriológiai vizsgálat alapján érdemes lenne egy célzott kezelés megkísérlése, de ez természetesen kezelőorvostól függő.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +29 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban kedden délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, de keleten elszórtan záporok kialakulása várható. Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 29 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Kedden ugyan markáns front nem érkezik, a körülmények viszont kettősfront jellegű légköri helyzethez hasonlítanak. Felerősödhetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, nyugaton migrén, keleten görcsös fejfájás jelentkezhet. Többen alvásproblémákkal küzdhetnek, a szabadban ingadozó hő- és komfortérzettel érdemes számolni. Gyakori lehet az ingerlékenység is. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció