Kérdés: Nővérem Ausztráliából szeretne hazalátogatni 3 hónapos babájával, de elég bizonytalan abban, hogy egy ekkora kisbabával ajánlatos-e utazni repülőn. Elég rosszakat hallottak, mint pl. a légnyomás ...

Kisbabáknak meg sem kottyan a repülés. Különösen nem fordul elő fülprobléma, mert rövid és tág a fülkürt.

Repülés babával

Nővérem Ausztráliából szeretne hazalátogatni 3 hónapos babájával, de elég bizonytalan abban, hogy egy ekkora kisbabával ajánlatos-e utazni repülőn. Elég rosszakat hallottak, mint pl. a légnyomás változás miatt esetleg erős fülfájás, vagy hogy kiszakadhat a dobhártyája a kisbabának. Várjanak a repüléssel?

A HáziPatika.com szakértőjének válasza repülés babával témában:

Kisbabáknak meg sem kottyan a repülés. Különösen nem fordul elő fülprobléma, mert rövid és tág a fülkürt.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +11, +18 °C

A napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, a több és vastagabb felhő a Dunántúlon ígérkezik. Nagyobb eséllyel itt alakul ki eső, zápor, zivatar. Élénk lesz az északnyugati szél, 23, 30 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön frontmentes idő lesz, de a nagy napi hőingás több panaszt is okozhat. A vérnyomás-ingadozás mellett a fejfájás szintén gyakori tünet lehet, a fokozottan érzékenyeknél pedig a görcsös bántalmak felerősödése is várható. Markáns hatások azonban nem érvényesülnek, a hőségmentes idő jót tesz az alvásnak és a pihenésnek. A Dunántúlon kissé változékonyabb idő lesz, ott ingadozhat a hőérzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: