Mítoszok és tények a szív egészségéről - infografika

A szíve mindenkinek fontos, de sokan természetesnek veszik, hogy baj nélkül működik, egészen addig, amíg meg nem jelennek az első vészjósló tünetek. De azok közül is sokan mendemondáknak hisznek, akik aggódnak szívük egészségéért. Infografikánkkal néhány elterjedtebb tévhitet cáfolunk meg.

A szívünket nem tudjuk megóvni a betegségektől anélkül, hogy az egész szervezetünkre odafigyelnénk. Mindehhez pedig nem kell más, mint az, hogy megfelelő életmódot kövessünk: azaz, mozogjunk sokat, étkezzünk helyesen, kerüljük a dohányzást, az alkohol és más drogok élvezetét, minimalizáljuk a stresszt, figyeljünk oda a munka és a pihenés egyensúlyának fenntartására, és éljünk közösségi életet. Ha így élünk, a szívünk is meghálálja azzal, hogy egészségesebb marad.

szív infografika
szív infografika

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: