Mítoszok és tények a szív egészségéről - infografika

A szíve mindenkinek fontos, de sokan természetesnek veszik, hogy baj nélkül működik, egészen addig, amíg meg nem jelennek az első vészjósló tünetek. De azok közül is sokan mendemondáknak hisznek, akik aggódnak szívük egészségéért. Infografikánkkal néhány elterjedtebb tévhitet cáfolunk meg.

A szívünket nem tudjuk megóvni a betegségektől anélkül, hogy az egész szervezetünkre odafigyelnénk. Mindehhez pedig nem kell más, mint az, hogy megfelelő életmódot kövessünk: azaz, mozogjunk sokat, étkezzünk helyesen, kerüljük a dohányzást, az alkohol és más drogok élvezetét, minimalizáljuk a stresszt, figyeljünk oda a munka és a pihenés egyensúlyának fenntartására, és éljünk közösségi életet. Ha így élünk , a szívünk is meghálálja azzal, hogy egészségesebb marad.

szív infografika

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

A leggyakoribb tabuk a testünkről

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +14 °C
Minimum: +3 °C

Általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, és főként az északi területeken fordulhat elő helyenként gyenge eső. Néhol előbukkanhat a nap. A déli, délnyugati szelet élénk, elsősorban a nyugati országrészben erős, olykor viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 11 és 17 fok között valószínű, de az északkeleti határszélen kissé hűvösebb maradhat az idő. Késő estére 7 és 12 fok közé hűl le a levegő. Fronthatásra napközben nem kell számítani, a frontérzékenyek számára is nyugodtak lesznek az időjárási viszonyok.