Kánikulában így mozogjunk - infografika

A nagy melegben a fizikai munka (még akkor is, ha azt edzésnek hívjuk) veszélyes lehet, mert a test gyorsan túlhevülhet és kiszáradhat. Néhány fontos szabály betartásával azonban a kánikulai napokon végzett testmozgás is nyújthat élvezetet.

Rekkenő hőségben és erős napsugárzás idején szabadtéren tartózkodni akkor is kockázatos, ha semmi különöst nem csinálunk a napégés , napszúrás és hőguta veszélye miatt. Hát még ha megdolgoztatjuk a testünket. Ezért ajánlják a szakemberek, hogy a déli órákban (11 és 15 óra között) lehetőleg maradjunk árnyékos védett helyen. De a testmozgásról nem kell azért lemondani, csak jól kell megválasztani, hogy mikor, mit és hogyan edzünk. Infografikánk ebben segít.

kánikula mozgas

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

A leggyakoribb tabuk a testünkről

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +14 °C
Minimum: +3 °C

Általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, és főként az északi területeken fordulhat elő helyenként gyenge eső. Néhol előbukkanhat a nap. A déli, délnyugati szelet élénk, elsősorban a nyugati országrészben erős, olykor viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 11 és 17 fok között valószínű, de az északkeleti határszélen kissé hűvösebb maradhat az idő. Késő estére 7 és 12 fok közé hűl le a levegő. Fronthatásra napközben nem kell számítani, a frontérzékenyek számára is nyugodtak lesznek az időjárási viszonyok.