Egészséghősök: összeült a zsűri

Összeült a szakmai zsűri, hogy kiválassza 2018 Egészséghőseit. A közönség a hat meghirdetett kategóriában október végéig adhatja le szavazatát.

A HáziPatika.com azokra a hétköznapi jótevőkre hívná fel a figyelmet Egészséghősök pályázatával, akik a legtöbbet teszik a lakosság egészségéért, illetve az egészséges életmód népszerűsítéséért. A hat fő kategóriában egészségügyi dolgozók, civilek és hírességek is pályázhattak, akikre a szakmai zsűri mellett a közönség szavazatait is várják. Előbbi szerda délelőtt ült össze, hogy a jelöltek névsorából kiválassza a legkiemelkedőbb pályázatokat.

Győrfi: "Mosolygós egészségügyért dolgozunk" A mentős bármennyire igyekszik is, sok esetben nem tudja megmenteni a beteget, ha a civil járókelő nem kezdi meg időben az újraélesztést. Győrfi Pál szerint ilyen hétköznapi Egészséghősök nélkül kevesebb sikeres mentés történne. A zsűri egyik tagjával beszélgettünk - kattintson!

Október végéig még szavazhatunk

A hattagú zsűri - dr. Ficzere Andrea, a Magyar Kórházszövetség elnökhelyettese, Zöldi Péter egészségügyi menedzser, dr. Béres József, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnöke, Nagy-Tóth Ildikó, a Mályvavirág alapítvány elnöke, Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és PR-igazgatója, illetve Kulcsár Hajnal, a HáziPatika.com főszerkesztője - feladata nem volt egyszerű, hiszen több mint 120 pályázatot kellett elbírálniuk. A legnagyobb verseny az egészségügyi szakember kategóriában lesz, hiszen a jelölések több mint harmada ide érkezett, de igen népszerű volt még a páciens/szószóló és az orvos kategória is. Az egészséghősök nyerteseit november 15-én, egy ünnepélyes díjátadón köszöntik majd a szervezők.

Kulcsár Hajnal, a HáziPatika.com főszerkesztője és dr. Ficzere Andrea, a Magyar Kórházszövetség elnökhelyettese
Kulcsár Hajnal, a HáziPatika.com főszerkesztője és dr. Ficzere Andrea, a Magyar Kórházszövetség elnökhelyettese

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és PR-igazgatója és dr Béres József, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnöke
Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és PR-igazgatója és dr Béres József, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnöke

A zsűri munka közben
A zsűri munka közben

Persze, a zsűri döntésén túl a közönség szavazatai alapján is hirdetnek győzteseket miden kategóriában: október 31-ig mi is leadhatjuk voksunkat a legszimpatikusabb jelöltekre. A szavazatok a hónap eleje óta érkeznek, az orvos kategória jelöltjeire például már közel hétezer voks gyűlt össze.

A jelöltekre a az alábbi linkre kattintva adhatja le szavazatait (minden kategóriában egy jelöltre), a pályázatról további részleteket pedig ide kattintva olvashat! A szavazók között 3 darab éves Nők Lapja Egészség előfizetést sorsolnak ki.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +34, +39 °C
Minimum: +17, +25 °C

A napsütés mellett gomolyfelhők is megjelennek, ezekből egy-egy helyi zivatar is kialakulhat. Estétől a Dunántúlon nő meg a zivatarhajlam. Megélénkülő délies szél mellett 34, 39 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken front nem érkezik. A nagy melegben az álmatlanság, a tompaság hátráltathatja mindennapi tevékenységében, egyre gyakoribb és egyre erősebb lehet a fejfájás és a migrén is. Főleg a szívbetegek és a vérnyomás-panaszokkal élőket viseli meg folyamatos meleg, amennyiben ebbe a csoportba tartozik, akkor egész nap kerülje a megterhelő tevékenységeket! A növekvő fülledtség hatására légzési nehézségek is jelentkezhetnek, a zivatarok területén pedig romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)