Kérdés: A férjemnek minap egy mitesszerszerű folt volt a hátán. Nehezen, de sikerült kinyomni, fájt is neki. Megdöbbentem, mert egy rizsszemre hasonlító valami jött ki, ami kemény is volt, mint egy kis kavics. ...

A régen fennálló mitesszer, ami valójában felgyülemlett faggyú, a beszáradás miatt lehet ilyen kemény.

Mitesszer

A férjemnek minap egy mitesszerszerű folt volt a hátán. Nehezen, de sikerült kinyomni, fájt is neki. Megdöbbentem, mert egy rizsszemre hasonlító valami jött ki, ami kemény is volt, mint egy kis kavics. Másnap megnéztem, szerencsére nem pirosodott be a helye. Én még ilyet nem láttam. Mi lehetett az?

A HáziPatika.com szakértőjének válasza mitesszer témában:

A régen fennálló mitesszer, ami valójában felgyülemlett faggyú, a beszáradás miatt lehet ilyen kemény.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +14, +20 °C

Nyugat felől csökken a felhőzet. Változóan gomolyfelhős lesz az ég, nagyobb eséllyel keleten alakulnak ki záporok, zivatarok. Élénk, erős északias szél mellett 25, 31 fok közötti maximumokat mérhetünk. Szerdán napközben már nem érkezik front, de a hidegfront mögötti helyzetben még hidegfront jellegű hatás érvényesül. Görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, ingadozhat a vérnyomás. A frissebb időben viszont mérséklődnek az alvászavarok, megszűnik a hőterhelés. A napsütés javítja a hangulatot, a hőérzet sokat javul az előző napokhoz képest. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)