Kérdés: 7 éves kislányom körmein (mind kezein, mind lábain) rendellenességet tapasztalunk. A körmök enyhén homorúak, vastagságuk vékonyabbnak tűnik az átlagosnál, ezért tapintásra is lágyabb hatásúak. Körömvágás ...

A leírás a koilonychia - kanálszerű köröm - jellegzetességeit mutatja. Gyakori csecsemő és kisgyermekek lábkörmein. A korral rendszerint javul. Örökletes tulajdonság.

Kanálszerű köröm

7 éves kislányom körmein (mind kezein, mind lábain) rendellenességet tapasztalunk. A körmök enyhén homorúak, vastagságuk vékonyabbnak tűnik az átlagosnál, ezért tapintásra is lágyabb hatásúak. Körömvágás előtt szinte felpöndörödik a körmök széle, ami esetenként be is szakadozik, kirojtozódik, anélkül, hogy sérülés érné. Legrendellenesebb a kis lábujjakon lévő köröm, itt szinte nem is lehet szabályosan körmöt vágni, mert olyan, mintha szétcsúsztak volna egymásról a körömlemezkék, és csak helyenként lenne rendes köröm, az is szabálytalan alakú. A körmökön egyébként elszíneződés nincs. Gyermekorvosunk tanácsára elmentünk a helyi bőrgyógyászati szakrendelésre, ahol vitaminos kenőcsöt írtak fel és használtuk hetekig, de nem hozott változást. Mi okozhatja a fenti tüneteket, illetve mit tegyünk, hogy a körmök meggyógyuljanak?

A HáziPatika.com szakértőjének válasza kanálszerű köröm témában:

A leírás a koilonychia - kanálszerű köröm - jellegzetességeit mutatja. Gyakori csecsemő és kisgyermekek lábkörmein. A korral rendszerint javul. Örökletes tulajdonság.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: