Aktív élet aranyérrel

Sokszor már az is sokat enyhít az aranyeres panaszokon, ha a székletürítés rendszeressé válik. Ennek eléréséhez a megfelelő táplálkozás mellett rendszeres testmozgásra is szükség van. De milyen mozgásformák ajánlottak aranyér esetén?

Arra mindenképpen fel kell hívni a figyelmet, hogy haspréssel, hasűri nyomásfokozódással járó sportok (mint például a súlyemelés) semmiképpen nem ajánlottak aranyérrel küzdők számára, hiszen ezek a mozgásformák is szerepet játszanak a betegség kialakulásában. De nem szerencsés olyan sportot sem választani, ami túlzott döccenéssel vagy ütődéssel jár, mint például a futás, vagy a labdajátékok. Futás során ugyanis a felsőtest súlya minden egyes lépéssel újra-újra ránehezedik a végbél környékére, "ütögeti" azt, aminek hatására az aranyerek fokozatosan duzzadtabbakká válnak majd.

Nem kell azonban kétségbe esni, számos olyan mozgásforma létezik, amit aranyérrel is bátran űzhetünk. Lássuk!

gallery-image
gallery-icon
Galéria

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő