Aktív élet aranyérrel

Sokszor már az is sokat enyhít az aranyeres panaszokon, ha a székletürítés rendszeressé válik. Ennek eléréséhez a megfelelő táplálkozás mellett rendszeres testmozgásra is szükség van. De milyen mozgásformák ajánlottak aranyér esetén?

Arra mindenképpen fel kell hívni a figyelmet, hogy haspréssel, hasűri nyomásfokozódással járó sportok (mint például a súlyemelés) semmiképpen nem ajánlottak aranyérrel küzdők számára, hiszen ezek a mozgásformák is szerepet játszanak a betegség kialakulásában. De nem szerencsés olyan sportot sem választani, ami túlzott döccenéssel vagy ütődéssel jár, mint például a futás, vagy a labdajátékok. Futás során ugyanis a felsőtest súlya minden egyes lépéssel újra-újra ránehezedik a végbél környékére, "ütögeti" azt, aminek hatására az aranyerek fokozatosan duzzadtabbakká válnak majd.

Nem kell azonban kétségbe esni, számos olyan mozgásforma létezik, amit aranyérrel is bátran űzhetünk. Lássuk!

gallery-image
gallery-icon
Galéria
)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +30, +36 °C
Minimum: +14, +20 °C

A többórás napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, legfelejebb délen lehet elvétve egy-egy zivatar. Mérsékelt szél mellett 31, 36 fokos maximumhőmérsékletekere számíthatunk. Vasárnap sem érkezik front, fokozódik a kánikula. A migrén mellett a keringési panaszok is gyakoriak lehetnek, egyre többen tapasztalhatnak alvászavarokat is. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. A déli órákat javasolt árnyékos, hűvös heéyen tölteni. Az érzett hőmérséklet még a mért értkeknél is magasabb lesz. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)