A magánorvosok legégetőbb problémája

HáziPatika

Az orvosokat leginkább érdeklő kérdésekre keresik a választ az október 5-i Nagy Magánpraxis Napon, az ország egyetlen magánpraxisoknak szóló konferenciáján.

A korábbi évekhez hasonlóan az eltelt esztendőben is sok változás, fejlődés jellemezte a privát egészségügyi szférát. Az egyre inkább tőkeerős, illetve befektetői támogatással induló klinikák éppúgy nagy befolyással vannak a változásra, mint az egyre nagyobb számban megjelenő páciensek. A verseny határozottan kiéleződött, ami a piac gerincét adó, kizárólag privát finanszírozásban tevékenykedő szereplőknek komoly kihívást jelent.

A magánpraxisokat érintő legfontosabb kérdésekről esik szó az október 5-i konferencián
A magánpraxisokat érintő legfontosabb kérdésekről esik szó az október 5-i konferencián

"Az idei konferencián azt járjuk körbe, hogyan lehet kitűnni, betegeket megtartani, és hogyan lehet mindezt finanszírozható költségvetéssel megoldani, hiszen a csak privát bevételekből élő egészségügyi kis- és középvállalkozásoknak ez a legégetőbb problémája" - foglalta össze Straub Fanni, a Nagy Magánpraxis Nap alapító háziasszonya.

Az iparágat a 2018 első felében az uniós adatvédelmi felkészülés (GDPR) foglalkoztatta, az év hátralévő részére pedig az EESZT-integráció kihívásai maradnak. Mindeközben a növekvő számú páciensek újfajta és egyre emeltebb szintű elvárásokat támasztanak a privát intézmények felé, feladva ezáltal a leckét az intézményvezetőknek éppúgy, mint az ellátást biztosító szakorvosoknak és asszisztenseknek.


A Nagy Magánpraxis Nap előadói mindezekben a témákban konkrétumokkal, gyakorlati példákkal készülnek. Az idei évben sem maradhatnak el a páciensek jobb megértését célzó média- és piackutatási előadások, ahogyan a jogi szekciót sem kell majd nélkülöznie a hallgatóságnak. A nap befejező részében marketinges esettanulmányokat ismerhetnek meg a résztvevők szakorvosok, intézményvezetők, egészségügyi marketingszakértők beszámolóiból.

Az immár harmadik alkalommal megrendezendő konferencia programja és további részletek a nagymaganpraxisnap.hu címen elérhető weboldalon olvashatók.

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső