+5° - +16°
Kettős front

Új egészségközpont nyílt Budapesten

A legmodernebb képalkotó diagnosztikai gépparkkal és orvosi szakrendelések nagy választékával nyitotta meg kapuit a Váci Greens Egészségközpont.

A járóbeteg-szakellátást és a modern képalkotó diagnosztikai eljárásokat is magában foglaló, integrált ellátást biztosító egészségközpont nyílt Budapest XIII. kerületében. Az Affidea Diagnosztika és a Főnix-Med közösen működtetett központja több mint 1,2 milliárd forintból épült fel, szolgáltatásai és - a General Electric (GE) által biztosított - gépparkja révén pedig a hazai magánegészségügy fontos szereplőjévé válhat.

Számtalan vizsgálat létezik a rák korai felismerésére, szűrésére, a megelőzés azonban nem mindig elég hatékony. Az alábbi cikkünkben a leghasznosabb módszereket tekintjük át kilenc fontosabb és súlyosabb ráktípus esetében!

Egyedülálló géppark

A klinika jelenleg elérhető szolgáltatásai között szerepelnek a belgyógyászat, az ortopédia, a kardiológia, a bőrgyógyászat, a nőgyógyászat, az urológia, a szívultrahang, a szemészet, a fül- orr-gégészet és fogászat szakterületéhez kapcsolódó vizsgálatok, illetve a gyógytorna. Ezeken felül a központ az év során további szakmákkal - allergológia, diabetológia, endokrinológia, reumatológia, neurológia, sportorvoslás és repülőorvoslás - is bővíti majd a kínálatot. A szakrendeléseken túl szűrőközpontként is működik majd az egészségközpont, a különböző prevenciós szűrések széles körét kínálva vállalati és magánügyfelek számára. 

Térítéses formában Magyarországon elsőként ebben az egészségközpontban vehető igénybe az eddigi legnagyobb térerejű - 3 Teslás - MR-berendezés, valamint egyedülállónak számít az a 3 dimenziós mammográfia is, amelyen a páciens maga állíthatja be a kompressziós erőt, ezzel személyes igényei szerint teheti komfortosabbá a vizsgálat menetét. 

Egyedülálló 3 dimenziós mammográfia is a betegek rendelkezésére áll
Egyedülálló, 3 dimenziós mammográf is a betegek rendelkezésére áll

"Magyarország nagy hangsúlyt fektet egészségiparának fejlesztésére. Fogászati turizmusban már elsők vagyunk Európában, illetve szépészeti beavatkozások tekintetében is kezdünk csatlakozni a legjobbak közé. Cél az, hogy diagnosztikában, prevencióban, illetve az egészséges életmódban is kiemelkedőt alkossunk" - mondta el a megnyitón Dr. Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszterhelyettese. Hozzátette: az ilyen központok nemcsak munkahelyteremtő és egészségmegőrző mivoltuk miatt kiemelt jelentőségűek, de a Magyarországon előállított értékekhez is jelentősen hozzájárulnak. 


Leitner György, az Affidea ügyvezető igazgatója a központ megnyitóján hangsúlyozta: a magánellátás a magyar közellátás egyre hangsúlyosabb kiegészítőjévé válik, amelynek újabb mérföldkövét jelentheti a képalkotó diagnosztikai eljárásokat és orvosi szakrendeléseket is biztosító Váci Greens Egészségközpont. Az 1,2 milliárdos beruházás egyike a legjelentősebb kiadásoknak, amelyeket az Affidea a magyar egészségügybe befektetett, az eddig elköltött 16 milliárd mellett a következő 2-3 évben pedig újabb, nagyjából 10 milliárdos összeget invesztálna a cég a hazai magánszektor fejlesztésére. Ugyanitt nyílik meg az Affidea Akadémia is, ahol az ország legnagyobb képalkotó diagnosztikai szolgáltatója radiográfus képzéssel orvosolná a radiológiában is egyre érezhetőbb szakemberhiányt.

Értékelje a cikket!

Hogy érzed magad? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzed magad?
Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapotod?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzed magad?
Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzed most magad fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzed magad?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső