Nagyot erősödik a magánegészségügy

Az Affidea Magyarország Kft. megvásárolja a járóbeteg-szakellátást kínáló Medical Service Budapest Kft.-t, és ezzel az Affidea égisze alatt a hazai magánegészségügyi piac egyik meghatározó járóbeteg-ellátási portfólióját hozza létre - jelentették be mai sajtótájékoztatójukon a két vállalat vezetői.

A hazai magánegészségügyi piac vezető szereplője, az Affidea Magyarország Kft. megvásárolja a Medical Service Budapest (MSB) Kft.-t. A vállalat hazai történetében mérföldkőnek számító akvizíció célja, hogy az Affidea megerősítse piacvezető pozícióját a komplex privátellátási piacon, stabil szolgáltatási hátterével támogassa az MSB sikeres privát egészségközpontjainak további fejlődését, illetve cégcsoportszinten hasznosítsa az MSB széles körű járóbeteg-szakellátási tapasztalatát.

Már nyolc fővárosi központban várják az ügyfeleket

Az MSB neve sokak számára ismerősen cseng, hiszen járóbeteg-ellátásra szakosodott privát egészségközpontjaik már 2013 óta jelen vannak a nagy fővárosi bevásárlóközpontokban. Az MSB jelenleg a Mammutban, az Árkádban és a Corvin Plázában üzemelteti egészségközpontjait, ahol 75 orvos közreműködésével 30 területen kínál járóbeteg-szakellátást ügyfeleinek. Eddigi működése alatt az MSB több mint 72 ezer pácienst látott el.

Az Affidea immár nyolc fővárosi központban várja az ügyfeleket. Fotónk illusztráció, forrás: iStock
Az Affidea immár nyolc fővárosi központban várja az ügyfeleket. Fotónk illusztráció, forrás: iStock

Az Affidea saját szolgáltatási palettáján kapcsolja össze a komplex prevenciós szűréseket, a modern képalkotó diagnosztikai vizsgálatokat, a járóbeteg-szakellátást és a vállalat-egészségügyi szolgáltatásokat. Az MSB megvásárlásával már országszerte 15 központban és több mint 100 telephelyen van jelen, illetve több mint 1000 munkavállalót és szerződött partnert foglalkoztat.

Jelenleg az Affidea 40 szakorvosi területen kínál járóbeteg-szakellátást, illetve - országos lefedettséggel - évente több mint 120 000 munkavállaló vállalat- és foglalkozás-egészségügyi ellátását biztosítja. Az akvizícióval a két cég a vállalati szegmensben is megerősíti pozícióit: egyesített vállalat-egészségügyi portfóliójukkal éves szinten mintegy 130 000 hazai munkavállaló ellátását biztosítják. Az MSB egészségközpontjainak megszerzésével az Affidea ügyfelei immár nyolc fővárosi központban vehetnek igénybe komplex magánegészségügyi szolgáltatásokat: járóbeteg-szakellátást, illetve labordiagnosztikai és modern képalkotó diagnosztikai vizsgálatokat.

A cég közleménye szerint a szakmai integráció fokozatosan, több lépcsőben valósul meg. Az első fázisban az MSB egészségközpontjai - önállóságuk megtartásával - a korábbi ügyvezetés irányításával működnek tovább, de már az Affidea diagnosztikai szolgáltatásaiból, illetve szakmai konzultációs és továbbképzési lehetőségeiből is profitálhatnak. A két vállalat operatív integrációja 2021-ben a járóbeteg-szakellátási szolgáltatások harmonizációjával fejeződik be.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: