Milliós ünnepséget tart az ÁEEK

HáziPatika

Reprezentatív rendezvénnyel ünnepli meg az év sikereit az Állami Egészségügyi Ellátó Központ.

Az Európa Hajón látja vendégül munkatársait és a partnereit az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) főigazgatója - tudta meg a nepszava.hu. A díszes meghívóban Budapest csodálatos esti látképét és meglepetést ígérnek az "ízletes, svédasztalos vacsora" mellé. A hajón ülő- és állófogadáson szórakozhat majd az ÁEEK mintegy 400-500 vendége.

100 millió forint közpénzt bukott el az ÁEEK
100 millió forint közpénzt bukott el az ÁEEK

A lap számításai szerint az esti rendezvény több millió forintba kerül, akár a 10 millió forintot is elérheti a végösszeg, holott nem nagyon van oka ünneplésre a fenntartónak. Az ÁEEK fennhatósága alatt ugyanis a kórházak év közben újra rendesen eladósodtak: 55 milliárdos adósságot halmoztak fel.

Megbüntetnék az eladósodott kórházvezetőket - részletek!

Az ÁEEK drága évzárója nem csak az ágazat általános állapota miatt visszás: az idén váltak ugyanis jogerőssé a Közbeszerzési Hatóság által kiszabott büntetések, amelyeket súlyosan szabálytalan eljárásai miatt róttak ki az intézményre. Tavaly év végéig négy tendert és mintegy 100 millió forint közpénzt bukott el az ÁEEK a szabálytalan közbeszerzések miatt. Érdemes felidézni, hogy 2011-ben a kórházak államosításától az áttekinthetőbb, hatékonyabb közbeszerzést remélték.


Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső