Kevés egynapos műtétet végeznek

HáziPatika

Az Emmi magasabb térítéssel és kedvező szabályozással igyekszik elősegíteni az egynapos sebészet elterjedését.

2017-ben Magyarországon mintegy 260 ezer műtétet végeztek el az egynapos sebészetek, 2018-ban a beavatkozások száma eléri a 300 ezret. A Multidiszciplináris Egynapos Sebészeti Társaság (MEST) adatai szerint az összes elvégzett műtétnek egyelőre kevesebb mint 20 százalékát végzik egynapos ellátásban, miközben más országok tapasztalatai szerint az arány akár 60 százalék is lehet - írja a vg.hu.

Így működik az egynapos sebészet - részletek!

Akár 30 százalékkal is több műtétet tudnának elvégezni a hazai egynapos sebészeti központok
- mondta korábban a lapnak Gamal Eldin Mohamed, a MEST elnöke. Miközben az unió számos országában szinte minden szürkehályog-műtétet egynapos sebészeti ellátásban végeznek el, Magyarországon ez az arány még mindig csak 54 százalék. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő szerint ugyanakkor az egynapos műtétek száma három év alatt 54 százalékkal emelkedett.

30 százalékkal több műtétet tudnának elvégezni
30 százalékkal több műtétet tudnának elvégezni

Az Európai Unióban átlagosan 52 ágy jut tízezer lakosra, Magyarországon viszont csaknem 70, és tavaly 43 volt aktívan kihasználva. Az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat szerint egy beteg nálunk átlagosan 9,5 napig fekszik kórházban: ez az egyik leghosszabb időtartam az Európai Unióban.


Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső