Bezárják a Merényi pszichiátriáját

HáziPatika

Január elseje óta nem vesznek fel betegeket a Dél-Pesti Centrumkórházhoz tartozó Merényi Gusztáv Kórház pszichiátriai részlegére. A Népszava értesülései szerint elkezdődött az osztály kiürítése.

"A mentők az intézmény ellátási területéről érkező új betegeket átmenetileg négy-öt kórház között osztják szét. Februártól a teljes területet már az Országos Pszichiátria és Addiktológiai Intézet (OPAI) látja el. A Merényiben ápoltakat februárig megpróbálják hazaküldeni, akinek ezt az állapota nem engedi, az valószínűleg az OPAI-ba kerül" - írta meg a Népszava. A cikk szerint az osztályról távozó azon dolgozók, akiknek nem sikerült elhelyezkedniük a Dél-pesti Kórházban, jóval kevesebbet fognak keresni, mivel a Merényi-kórház vezetői korábban extra juttatásokkal próbálták enyhíteni a krónikus szakemberhiányt.

Átmenetileg négy-öt másik kórház között osztják szét a mentők a betegeket
Átmenetileg négy-öt másik kórház között osztják szét a mentők a betegeket

Az osztály - szakemberhiány miatti - bezárásának hírét már tavaly novemberben megszellőztette a lap. Erre válaszul Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár először még megerősítette a bezárásról szóló hírt, később, december közepén viszont már arról beszélt a Magyar Hírlapnak, hogy az év végével nem szűnik meg az osztály, a főváros pszichiátriai ágyainak száma változatlan marad.


Mint a Népszava cikkében olvasható, az említett pszichiátriai részleget 2007-ben alakították ki, amihez ágyanként egymillió forintos támogatást adott akkor az állam. Két éve a 64 ágyas pszichiátriai osztályt teljesen, a 69 ágyas pszichiátriai rehabilitációs osztályt pedig részlegesen felújították - összesen 69 millió forintba került a beruházás, amiből 40 milliót biztosított a fenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK).

Értékelje a cikket!

Hogy érzed magad? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzed magad?
Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapotod?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzed magad?
Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzed most magad fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzed magad?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső