A magánkórház ennyire vonzó lett

Az egyik magyar magánbiztosító kutatása igazolta: hiába lesújtó a lakosság véleménye az állami egészségügyről, nem engedhetik meg maguknak, hogy magánkórházakban gyógyuljanak.

A magyarok negatívan ítélik meg a hazai állami egészségügyi ellátás színvonalát - erősítette meg egy friss kutatás. A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. ezerfős felméréséből kiderül az is, hogy az 50 év felettiek egy része kifejezetten rossznak tartja a magyar rendszert.

Tudta? Folyamatosan nő azoknak az asszonyoknak a száma, akik az állami helyett inkább magánkórházban szülnek. Részletek korábbi cikkünkben.

Ha az anyagi szempont nem számítana, akkor a válaszadók több mint fele hazai magánkórházban kezeltetné magát, állami kórházban pedig kevesebb mint ötödük gyógyulna. Meglepő azonban, hogy lesújtó véleménye ellenére nyugdíjas korúak jó része mégis az állami intézményt választaná. A megkérdezettek 15 százaléka pedig úgy nyilatkozott, hogy kórházi kezelést igénylő betegség esetén inkább más országban gyógyulna.

Nem tudjuk megfizetni a magánkórházakat
Nem tudjuk megfizetni a magánkórházakat. Fotó: 123rf

A kutatás szerint a rendkívüli költségek az egészségügyi kiadások esetén rosszul érintenék a magyarokat. Egy nem várt megbetegedésnél a válaszadók közel felének nem lenne miből kifizetni a költségeket, ugyanis nem rendelkezik ilyen célú megtakarítással.

A magánegészségügy az államiból szívja el a munkaerőt. Az orvosok kétharmada már részben vagy egészben a privát intézményekben dolgozik. Részletek korábbi cikkünkben. Minden nyolcadik válaszadó 1-50 ezer forint közötti összeget tett félre és ennél még kevesebb, csupán 8 százalék az, aki egy 50-100 ezer forintos kiadásra felkészült lenne. Egy ennél is magasabb összeg kifizetésére pedig általánosságban csakis minden huszadik ember képes.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +11, +18 °C

A napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, a több és vastagabb felhő a Dunántúlon ígérkezik. Nagyobb eséllyel itt alakul ki eső, zápor, zivatar. Élénk lesz az északnyugati szél, 23, 30 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön frontmentes idő lesz, de a nagy napi hőingás több panaszt is okozhat. A vérnyomás-ingadozás mellett a fejfájás szintén gyakori tünet lehet, a fokozottan érzékenyeknél pedig a görcsös bántalmak felerősödése is várható. Markáns hatások azonban nem érvényesülnek, a hőségmentes idő jót tesz az alvásnak és a pihenésnek. A Dunántúlon kissé változékonyabb idő lesz, ott ingadozhat a hőérzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: