Veszélyes, ha a macska velünk alszik?

Sok cicás gazdi engedi meg a kedvencének, hogy bebújjon mellé az ágyba. Szakértők szerint ennek előnyös és hátrányos oldala is van.

Minden macska külön egyéniség, de akad néhány olyan szokás, amely szinte mindegyikükre jellemző. Szeretnek leverni dolgokat, imádnak dobozokba bújni, továbbá amikor csak tehetik, a gazdájuk mellé fekszenek az ágyban vagy a kanapén. De vajon hogyan hat mindez az alvásunkra ?

A macska így érezheti jól magát a lakásban Sokan kényszerülnek arra, hogy amíg napközben dolgoznak, egyedül hagyják a lakásban négylábú kedvencüket. Ilyenkor a gazdi sokszor aggódik, hogy mit fog csinálni az állat egész nap a lakásban. Cicák esetében az alábbiakat érdemes kipróbálni. Kattintson a részletekért!

Alhat mellettünk a cica az ágyban?

Ha együtt alszunk a macskánkkal, az a hűvös téli estéken egy kis plusz meleget adhat, emellett bizonyította csökkenti a stresszt , egyben a cica ritmikus légzése segít abban, hogy könnyebben ellazuljunk és hamarabb álomba merüljünk. Az, hogy a cica velünk együtt végigalussza-e az éjszakát, már más kérdés. A válasz általában nem, ami azt jelenti, hogy megzavarja az alvási ritmusunkat, ami viszont hosszú távon több betegség kialakulásának rizikóját is megnövelheti.

Nem biztos, hogy jó ötlet, ha felengedjük a macskát magunk mellé az ágyra
Nem biztos, hogy jó ötlet, ha felengedjük a macskát magunk mellé az ágyra

Hogy ezt vállaljuk-e, a saját felelősségünk, viszont fontos, hogy kisbabákkal, kisgyerekekkel sose engedjük aludni a macskát, főleg ne felügyelet nélkül, mert a cicák szeretnek hozzájuk bújni, rájuk feküdni, ami akár fulladást is okozhat. Emellett számoljunk azzal is, hogy - főleg akkor, ha a macska kijárós - kórokozókat, bolhákat, egyéb élősködőket hozhat magával az ágyba.

Emellett, ha álmunkban véletlenül hirtelen mozdulatot teszünk, az állat azt hiheti, hogy játszani akarunk, de annyira meg is rémülhet, hogy ösztönösen "visszatámad", harap, karmol, amivel akár komoly sérüléseket is okozhat.

Az is előfordulhat, különösen az egyedül élők esetében, hogy a macska egy idő után a saját territóriumaként kezd tekinteni az ágyunkra. Ha pedig egy új ember érkezik, aki mellénk szeretne feküdni, megtámadhatja, illetve jelöléssel, ágybavizeléssel jelezheti, hogy - szerinte - nem kívánatos vendég tévedt a területére.

Forrás: healthline.com

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Alig lesz felhő az égen, strandidőre készülhetünk. Csapadék nem lesz. A Dunántúlon élénk lökések kísérik a délies szelet, a legmelegebb órákban 33, 38 fokot mérhetünk. Csütörtökön még frontmentes marad az idő, de fokozódik a hőség, ami extrém terhelést ró még az egészségesekre is. Gyakoriak az alvászavarok, napközben pedig kábaság, tompaság léphet fel. Gyakori a migrén, az arra hajlamosak keringési problémákat és emésztési panaszokat is tapasztalhatnak. A déli órákat ajánlott árnyékos, hűvös helyen tölteni. A légszennyezettség magas, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)