Debreceni Kenézy kórház: háromezer beteg havonta

Debrecen, 2007. augusztus 14. (MTI) - A jelenlegi volumenkorlátnak megfelelően háromezer beteget láthat el havonta a debreceni Kenézy Gyula Kórház - közölte Ónodi-Szűcs Zoltán főigazgató kedden sajtótájékoztatón.
Emlékeztetett rá, hogy egy évvel korábban ez a szám még 4.200 volt. Az eredetileg megállapított volumenkorlát alapján havonta 2.400 beteget láthattak volna el. Ezt a számot sikerült havi háromezerre megnövelni tárgyalások eredményeként.
Elmondta azt is, hogy a mostani volumenkorlát revízió eredményeként összesen további 1.300 súlyszámot kaptak, ami azt jelenti, hogy négy hónap alatt 1.300-zal több beteget tudtak ellátni, mint a korábban megállapított teljesítménykorlát alapján.
Ónodi-Szűcs Zoltán ugyanakkor felhívta a figyelmet az ügyeletekkel kapcsolatos anomáliákra. A Kenézy kórház ugyanis nem súlyponti kórház, de náluk működik - a helyi orvosegyetem tanszékeként - a traumatológia, ami 24 órás ügyeleti szolgálatot jelent. Ennek a megoldása rendkívül nehéz feladat elé állítja a kórházat, s csak a klinikákkal folytatott tárgyalások eredményeként közösen tudják majd véglegesen megoldani.
Lampé Zsolt, a kórház orvos-igazgatója hozzátette: a Kenézy kórházban az ügyeleti díjakat nem kívánják csökkenteni. Az ügyeleteket egyébként szeptember 1-jétől a kollektív szerződésben is rögzítik.
Az MTI érdeklődésére Ónodi-Szűcs Zoltán elmondta: a tervezett ütemnek megfelelően halad a kórház átalakítása. Már bejegyezte a cégbíróság a Kenézy Kórház Kft.-t, amely december 1-jétől az ellátást végzi, s bejegyzés alatt áll a Megyei Egészségügyi Vagyonkezelő Kft., amely az intézmény vagyonkezelője lesz.
Ilyen formán december 1-jétől intézményként megszűnik működni a kórház, de, mint azt hangsúlyozta, az átalakítás során a legfőbb cél, hogy az intézmény köztulajdonban maradjon. Utóbbit azzal indokolta, hogy a magyar egészségügyben még nem alakultak ki piaci viszonyok.

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Melegfront

Maximum:
-3, +2 °C
Minimum:
-7, -2 °C

Hazánkban kedden délelőtt északon a változó felhőzet mellett hosszabb napos időszakok is előfordulnak, délen azonban sok lesz a felhő.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag