Mutatjuk, melyek a legkedveltebb őszi úti célok

A Szallas.hu adatai szerint 42 százalékkal több belföldi üdülésre szóló foglalást regisztráltak már az idei őszre, mint tavaly ilyenkor. A november elsejei hosszú hétvége legkeresettebb úti céljai Eger, Gyula és Hévíz.

Az idei őszre eddig megtett foglalások száma és aránya bizakodásra ad okot, az infláció és a rezsiköltségek módosulásának hatását azonban nehéz megjósolni. Augusztus 30-áig viszont 42 százalékkal több belföldi foglalást tettek a magyarok az őszi időszakra, mint tavaly, amivel 76 százalékkal nőtt a bruttó szobaár-bevétel – ismertette a részleteket Kelemen Lili, a Szallas.hu sajtószóvivője. Országosan egy éjszaka személyenként átlagosan 11 200 forintba kerül – ez 10 százalék körüli növekedés 2021 hasonló időszakához képest.

utazás, őszi utazás, wellness, úti cél, szálloda, turizmus
Egy utolsó roham indul ősszel a belföldi turizmusban. Fotó: Getty Images

Az őszi turizmus fő mozgatórugója

A Szallas.hu szerint a hazai turizmus fő mozgatórugója ősszel az idei utolsó hosszú hétvége lehet, ami ráadásul négynapos lesz, hiszen november 1-je (mindenszentek) keddre esik. Ezzel kezdődik az őszi szünet is a tanévben, ami november 6-áig tart.

Biztosan sokan tapasztalták már, hogy utazás közben megváltozik az emésztésük és a mosdóba járási szokásuk. Szerencsére léteznek módszerek, amelyekkel enyhíthetünk a kellemetlenségeken.

Ezek a legnépszerűbb úti célok

Eddig Eger, Gyula, Hévíz, Hajdúszoboszló és Zalakaros gyűjtötte be a legtöbb foglalást a Szallas.hu-n erre az időszakra. A legnépszerűbb őszi úti célok közé tartozik továbbá Sárvár, Sopron, Esztergom, Miskolctapolca és Nyíregyháza is – tette hozzá a sajtószóvivő. Szabad szállás még bőven akad a legkedveltebb célpontokon is az őszi hosszú hétvégére: például az egri és gyulai szálláshelyek csaknem kétharmada foglalható még.

Jelenleg a foglalások darabszámából Észak-Magyarország részesül a legnagyobb arányban (28,5 százalékkal). A dobogón követi Nyugat-Dunántúl (19,2 százalékkal) és a Balaton (11,4 százalékkal). Minden második foglalás wellness-szálláshelyre szól – közölték.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a
Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

)
Elhízás szövődmények (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +1, +11 °C
Minimum: -4, +5 °C

Erősen felhős, borult lesz az ég, sokfelé lehet eső, zápor. Megélénkül, megerősödik a délies szél, 2, 11 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken erős kettősfronti hatás érvényesül. A szívbetegek állapota romolhat, emellett keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet. Alacsony hő- és komfortérzettel kell számolni, a tompuló reflexek miatt a balesetveszély is fokozódik. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: