Soha el nem romló fogak, újraépülő vese - már nem csak álom

A nanotechnológiával előállított molekulák akadálytalanul bejutnak a szervezetbe, megtalálják a sérült szervet és "tájékoztatják" annak molekuláit arról, hogy milyennek kellene lenniük. "Emlékeztetés" után a szervezet képes a sejtszintű regenerálódásra.

A nanotechnológia teret hódít az orvoslásban. A legújabb tudományos közlemények előrevetítik, hogy mi mindenre lesz alkalmas az új technológia, például nanorobotok keringenek majd a véráramlatban, és segítségükkel bármely szervet, például a károsodott, sérült ereket, vesét, májat újra lehet építeni a szervezetben.

A nano-orvostudomány már működik Oroszországban. Itt dolgozták ki és alkalmazzák sikerrel azokat a molekuláris elemeket, amelyek sikeresen helytállnak a csontszövetek növesztésében (a Jelizarov klinikán), valamint a fogászatban alkottak egyedülállót, amikor megalkották az első fogkrémet, amely képes visszaépíteni, megjavítani a sérült fogszövetet. (VIVAX Dent).

Az új tudomány a legtöbb ember számára elképzelhetetlenül kicsiny mérettartományban kutat. A nanométeres "objektumok" csupán néhány atom kiterjedésűek, ebben a méretben már egy anyag szerkezetét is módosítani lehet.

A kutatók az emberi szervezet legfontosabb szöveteinek molekuláris elemeit képesek roncsolni majd újraépíteni - ezt a módszert tanulmányozzák és finomítják.

A tudósok észrevették a megsérült molekuláknak azt a megdöbbentő képességét, hogy képesek regenerálódni, ha emlékeztetjük őket arra, milyen formájúnak és felépítésűnek kell lennie az egészséges szövetnek. Ezzel kezdetét veszi az öngyógyítás.

A kutatási eredmények alapján az orosz tudósok megalkották az úgynevezett "rövid peptideket", az etalon molekulákat a különböző szövetfajták, például az immunrendszer, izom, szem, szájüreg, fogak számára. Befejeződtek a klinikai kísérletek, nemsokára elkezdik ezeknek a nanoanyagoknak a gyártását.

Az orosz tudósok felfedezését elismerték a világ legnagyobb tudományos fórumain, például Svájcban, Amerikában, viszont magát a technológiát azonnal titkosították, mivel a felfedezés gyakorlatba ültetése óriási hasznot képes hozni. Azonban az orosz befektetők érdeklődni kezdtek az eljárás iránt, ezzel elérve, hogy ma már kaphatóak ez első nanogyógyászatot alkalmazó termékek - de egyelőre csak és kizárólag Oroszországban.

Az első terméket a RAMH Észak-Nyugati Osztályának bioszabályozási és gerontológiai Szentpétervári Egyeteme és a Tudományos Szépségipari Akadémia közös fejlesztéseként kidobták a piacra. A VIVAX Dent terméksorozat gyulladásgátló fogkrémekből, szájöblítőkből és szájüreggyógyító gélekből áll. A szájüregi készítményeket bevizsgáltak a Szentpétervári az I.P. Pavlov akadémikus nevét viselő parodontológiai központban, a termékek már kaphatók a patikákban és a fogorvosi klinikákban - és a nanotechnológia térhódítása folytatódik - ígérik az orosz tudósok.

Forrás:
www.aif.ru

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: