Nem indult bomlásnak egy apáca holtteste

Hiába halt meg 2019-ben, nem indult bomlásnak egy amerikai nővér holtteste. Azóta rengeteg hívő elzarándokolt a kiállított tetemhez.

A Missouri államban található Gowerben hihetetlen felfedezést tettek, miután exhumálták a 2019-ben elhunyt Wilhelmina Lancaster nővér holttestét. Az apáca tetemén ugyanis nem látszanak a bomlás jelei - írja a New York Post.

Az apáca 70 éves volt, amikor megalapította a Mária, az apostolok királynője bencés nővérei rendet. Halálakor 95 éves volt.

Múlt csütörtökön az apácák kiásták alapítónőjük koporsóját, hogy a kolostor kápolnájában lévő oltár alá helyezzék. Bár csak csontmaradványokra számítottak, teljesen megdöbbentek, mert Lancaster nővér szinte pont ugyanúgy nézett ki, mint amikor eltemették.

A nővérek kiemelték a holttestet a koporsóból, és megtisztították a szennyeződéstől.

"A beesett földdarabok lenyomták az arcvonásait, különösen a jobb szemét, ezért viaszmaszkot tettünk rá. De a szempillái, a szemöldöke, az orra, az ajkai mind megmaradtak. A szája is olyan, mintha éppen mosolyra akarna húzódni" - nyilatkozta az egyik, neve elhallgatását kérő apáca.

A római katolikus egyház több száz ilyen esetet jegyzett fel az évszázadok során. Bár úgy gondolják, hogy a test, amelyet nem érint a bomlás természetes folyamata, a szentek jele, de ez nem feltétlenül teszi az embert a szentség jelöltjévé.

Ez nem akadályozta meg a hívő katolikusok tömegeit abban, hogy Gowerbe utazzanak, és megnézzék Wilhelmina nővér épségben megmaradt holttestét.

A tetem május 29-ig lesz látható a goweri kápolnában, majd egy üvegvitrinbe helyezik át

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +23 °C
Minimum: +15 °C

Nagyrészt erősen felhős vagy borult idő várható, és továbbra is többfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, de utóbbi az éjszaka második felében már kevésbé lesz jellemző. Hajnalra a délnyugati, déli részeken átmenetileg nagyobb területen lehet csapadékmentes az idő. Csak zivatarok környezetében erősödhet meg átmenetileg a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 17 fok között alakul. Kettős fronthatás okozhat ma problémákat az arra érzékenyeknél.

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Hogy érzi most magát fizikailag?

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Milyen most a lelkiállapota?

Hogy érzi magát?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra