Érezzük jól magunkat a bőrünkben!

Kövessen minket!

Mindenki gyönyörű, egészséges arcbőrre vágyik. Ez azonban keveseknek adatik meg, főként ha nem figyelnek oda az ápolásra. Ráadásul a hiedelemmel ellentétben nem csupán a tinédzsereket, hanem a felnőttek egy jelentős részét is érintik a kellemetlen tünetek.

A pattanásos bőr világszerte a leggyakoribb bőrprobléma a bőrgyógyászati szakrendeléseken. A tinédzserek több mint 80 százaléka, és a felnőtt nők akár 40 százaléka szenved rendszeresen vagy alkalmanként pattanásos, problémás bőrtől. Kortól, anyagi helyzettől, kiváltó októl függetlenül mindenki osztja azt a véleményt, hogy a pattanás több mint egy egyszerű bőrprobléma. Bizonyos esetekben, ha nem megfelelően ápolják a bőrt, súlyos esztétikai következményekkel is járhat, gyulladt csomókkal, hegekkel. Mégis sokan vonakodnak bőrgyógyászhoz vagy szakemberhez, gyógyszerészhez fordulni a problémáikkal.

Ha valaki felkeres egy bőrgyógyászt, fontos lépést tesz a megoldás felé. A bőrgyógyász megfelelő szaktanáccsal látja el, és szükség esetén gyógyszeres kezelést is alkalmaz. A szakemberek 4 fő okot határoznak meg, amelyek az aknéra hajlamos bőr látható tüneteiért felelősek: a túlzott faggyúkiválasztást, a mitesszerek kialakulását (hiperkeratózis), a baktériumok abnormális elszaporodását (Propionibacterium acnes), illetve a gyulladást.

Az Eucerin Kutatási Részlege bőrgyógyászokkal együttműködve fejlesztette ki az új Eucerin DermoPURIFYER termékeket, melyek felveszik a harcot az akneképződésre hajlamosító 4 fő ok ellen és hatékonyan szabadítják meg a bőrt a pattanásoktól. A termékcsalád számos ápoló termékkel bővült, így teljes körű védelmet nyújt a pattanásos bőrrel szemben.

A termékek hatékonyságát és kitűnő bőrtoleranciáját klinikai tanulmányok igazolják. Keresse őket a partnerpatikákban!
Más bőr problémákról is szerene többet megtudni?
További cikkek
Kapcsoldó és aktuális cikkek
Olvassa el aktuális cikkeinket
A rák tünetei, amikre nem figyelünk odaDaganatos betegségek

A rák tünetei, amikre nem figyelünk odaJó néhány testi tünetnek nem tanúsítunk túl nagy jelentőséget

Az alvással így manipulálhatnak minketAlvás

Az alvással így manipulálhatnak minketMi történik velünk, ha nem alszunk?

A szemszárazság enyhítéseSzemszárazság

A szemszárazság enyhítéseMilyen kezelési lehetőségek állnak rendelkezésre?

Kegel-gyakorlat férfiaknak: lépésről lépésreKegel-gyakorlat

Kegel-gyakorlat férfiaknak: lépésről lépésreLássuk, hogyan végezhetik el a férfiak a hasznos tréninget!

Ételek nátha és megfázás ellenNátha

Ételek nátha és megfázás ellenAz ősz és a tél hagyományosan a megfázás és nátha időszaka is

Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Kiemelt téma cikkei

Bőrápolási kvíz

Honnan lehet felismerni a zsíros bőrt?

Tippek

A természetes tengervízben való fürdőzés csodálatosan puhítja, hidratálja a bőrt. Időnként vegyen tengeri, holttengeri fürdősóval vagy akár konyhasóval elkészített fürdőt.