+13° - +25°
Nincs front

Érezzük jól magunkat a bőrünkben!

Mindenki gyönyörű, egészséges arcbőrre vágyik. Ez azonban keveseknek adatik meg, főként ha nem figyelnek oda az ápolásra. Ráadásul a hiedelemmel ellentétben nem csupán a tinédzsereket, hanem a felnőttek egy jelentős részét is érintik a kellemetlen tünetek.

A pattanásos bőr világszerte a leggyakoribb bőrprobléma a bőrgyógyászati szakrendeléseken. A tinédzserek több mint 80 százaléka, és a felnőtt nők akár 40 százaléka szenved rendszeresen vagy alkalmanként pattanásos, problémás bőrtől. Kortól, anyagi helyzettől, kiváltó októl függetlenül mindenki osztja azt a véleményt, hogy a pattanás több mint egy egyszerű bőrprobléma. Bizonyos esetekben, ha nem megfelelően ápolják a bőrt, súlyos esztétikai következményekkel is járhat, gyulladt csomókkal, hegekkel. Mégis sokan vonakodnak bőrgyógyászhoz vagy szakemberhez, gyógyszerészhez fordulni a problémáikkal.

Ha valaki felkeres egy bőrgyógyászt, fontos lépést tesz a megoldás felé. A bőrgyógyász megfelelő szaktanáccsal látja el, és szükség esetén gyógyszeres kezelést is alkalmaz. A szakemberek 4 fő okot határoznak meg, amelyek az aknéra hajlamos bőr látható tüneteiért felelősek: a túlzott faggyúkiválasztást, a mitesszerek kialakulását (hiperkeratózis), a baktériumok abnormális elszaporodását (Propionibacterium acnes), illetve a gyulladást.

Az Eucerin Kutatási Részlege bőrgyógyászokkal együttműködve fejlesztette ki az új Eucerin DermoPURIFYER termékeket, melyek felveszik a harcot az akneképződésre hajlamosító 4 fő ok ellen és hatékonyan szabadítják meg a bőrt a pattanásoktól. A termékcsalád számos ápoló termékkel bővült, így teljes körű védelmet nyújt a pattanásos bőrrel szemben.

A termékek hatékonyságát és kitűnő bőrtoleranciáját klinikai tanulmányok igazolják. Keresse őket a partnerpatikákban!

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Bőrápolási kvíz

Mi ellen véd a bőrben termelődő melanin?

Tippek

A faggyúmirigyek termelte zsíros anyagba rakódott szennyeződések és kozmetikumok nem vízzel és szappannal, hanem zsíros alapú arclemosótejjel moshatók le a legjobban.