Érezzük jól magunkat a bőrünkben!

Mindenki gyönyörű, egészséges arcbőrre vágyik. Ez azonban keveseknek adatik meg, főként ha nem figyelnek oda az ápolásra. Ráadásul a hiedelemmel ellentétben nem csupán a tinédzsereket, hanem a felnőttek egy jelentős részét is érintik a kellemetlen tünetek.

A pattanásos bőr világszerte a leggyakoribb bőrprobléma a bőrgyógyászati szakrendeléseken. A tinédzserek több mint 80 százaléka, és a felnőtt nők akár 40 százaléka szenved rendszeresen vagy alkalmanként pattanásos, problémás bőrtől. Kortól, anyagi helyzettől, kiváltó októl függetlenül mindenki osztja azt a véleményt, hogy a pattanás több mint egy egyszerű bőrprobléma. Bizonyos esetekben, ha nem megfelelően ápolják a bőrt, súlyos esztétikai következményekkel is járhat, gyulladt csomókkal, hegekkel. Mégis sokan vonakodnak bőrgyógyászhoz vagy szakemberhez, gyógyszerészhez fordulni a problémáikkal.

Ha valaki felkeres egy bőrgyógyászt, fontos lépést tesz a megoldás felé. A bőrgyógyász megfelelő szaktanáccsal látja el, és szükség esetén gyógyszeres kezelést is alkalmaz. A szakemberek 4 fő okot határoznak meg, amelyek az aknéra hajlamos bőr látható tüneteiért felelősek: a túlzott faggyúkiválasztást, a mitesszerek kialakulását (hiperkeratózis), a baktériumok abnormális elszaporodását (Propionibacterium acnes), illetve a gyulladást.

Az Eucerin Kutatási Részlege bőrgyógyászokkal együttműködve fejlesztette ki az új Eucerin DermoPURIFYER termékeket, melyek felveszik a harcot az akneképződésre hajlamosító 4 fő ok ellen és hatékonyan szabadítják meg a bőrt a pattanásoktól. A termékcsalád számos ápoló termékkel bővült, így teljes körű védelmet nyújt a pattanásos bőrrel szemben.

A termékek hatékonyságát és kitűnő bőrtoleranciáját klinikai tanulmányok igazolják. Keresse őket a partnerpatikákban!
Más bőr problémákról is szerene többet megtudni?
További cikkek
Kapcsoldó és aktuális cikkek
Olvassa el aktuális cikkeinket
45 felett: a kellemetlen együttlétek okaiKellemetlen együttlétek

45 felett: a kellemetlen együttlétek okaiA nők több mint fele tapasztal kellemetlen panaszokat

5 izom kell ahhoz, hogy ne pisiljünk beGátizom

5 izom kell ahhoz, hogy ne pisiljünk beA medencetájéki izmok mellett szükséges a farizmok, a belső és külső combizmok erősítése is

Mire figyeljen egy 40 feletti férfi?Helyzetura

Mire figyeljen egy 40 feletti férfi?Egy negyvenes férfi élete egyik legaktívabb korszakát éli

Fájdalom: nem mindig jó a pihenésFájdalom

Fájdalom: nem mindig jó a pihenésLüktető fej, sajgó hát, kínzó izomláz - a fájdalomnak sok fajtája létezik, amellyel mindenki találkozik néhányszor életében

Meglepő, mi mindent gyógyít a vízGyógyvizek

Meglepő, mi mindent gyógyít a vízErősíti az immunrendszert, harmonizálja a testi szabályozó funkciókat

Elődeink kétszer is aludtak éjszakánkéntAlvás

Elődeink kétszer is aludtak éjszakánkéntAz ipari forradalom előtt még másképp aludtunk

Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Kiemelt téma cikkei

Bőrápolási kvíz

Miért feketék a mitesszerek?

Tippek

Az állandóan száraz, repedezett ajkakat jól ápolják a ricinus- és mandulaolajok. A szájfények közül a lanolinosak kímélik leginkább a száraz szájszéleket.