Top 4 tévhit a pattanásokról (x)

Manapság bármilyen egészségügyi problémával szembesülünk, legyen az akár egy olyan bőrgyógyászati jelenség, mint az aknéra hajlamos bőr, lehetőségünk van több különböző forrásból tájékozódni az okokat és kezelési módszereket illetően. Ám a tudományosan alátámasztott információk mellett elkerülhetetlen, hogy tévhitekkel is találkozzunk, amelyek közül összegyűjtöttük a leggyakoribbakat.

Az aknéra hajlamos bőr okozta problémák csak a tinédzsereket érintik

Bár valóban a tizenéves korosztályban a leggyakoribb, egyre több felnőtt küzd ezzel a bőrtípussal, ezen belül is inkább a nők, mivel több és erőteljesebb hormonális változásokon mennek keresztül, mint a férfiak, például a menstruáció idején, a terhességük alatt, vagy hormonális rendellenességek esetén.

dermo pure
dermo pure

Ha helyesen étkezünk, nem lesznek pattanásaink

A problémás, pattanásokra hajlamos bőrnek számos kiváltó oka van, és ugyan a cukrot tartalmazó édességek fogyasztása súlyosbíthatja az aknés tüneteket, pusztán ennek az elkerülése nem jelent teljes körű megoldást.

Ha nyáron naptejet használunk az arcunkon, pattanásosak leszünk

Természetesen nem mindegyik naptej alkalmas arra, hogy az arcunkra alkalmazzuk őket - viszont amennyiben olyan készítményt választunk, amely kifejezetten az arcbőr napvédelmére készült, nem fog problémát jelenteni az aknéra hajlamos bőr számára sem.

Az aknéra hajlamos bőrrel rendelkezők nem elég higiénikusak

A túlzásba vitt mosakodás több kárt okoz az aknéra hajlamos bőrben, mint a nem elég gyakori tisztálkodás, mivel a gyakori dörzsölés irritáló hatást gyakorolhat a bőrre. Az Eucerin® DermoPure Mélytisztító arclemosó zselé és Eucerin® DermoPure Mélytisztító arctonik megfelelő használatával a higiénia fenntartása mellett elkerülhető a kellemetlen bőrirritáció, így a pattanásos felbukkanása is.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: