Elképesztő alternatív gyógymódok

A legtöbben úgy gondoljuk, hogy a gyógyszerek és műtétek jelentik a legmodernebb és leghatékonyabb gyógymódokat, az alternatív kezelések közé pedig csak az akupunktúra és a fitoterápia illik. Vannak azonban elképesztőbb módszerek is.

Apiterápia

A méhek "termékeivel" való gyógyítás közismert: a méz vagy a méhpempő sok nyavalyára jó a megfázástól a gyulladt bőrig, és a méhek mérgét is több helyen alkalmazzák fájdalomcsillapításra vagy krónikus gyulladások kezelésére. A módszer elkötelezett hívei szerint azonban nemcsak a vegyület maga hasznos, hanem a csípés is. Egyes szakemberek szerint a méhcsípések hatékonyak lehetnek a reumás fájdalmakra, az ízületi gyulladásokra és a herpeszre is, sőt vannak olyanok, akik a méhméregben látják a daganatos betegségek egyik lehetséges ellenszerét.

Sebkezelés lárvákkal

Ha élő lárvákat tesznek egy sebbe, akkor azok "felfalják" az elhalt szöveteket, így segítve elő a gyógyulást és meggátolva az elfertőződést. Évezredek óta használták a lárvákat, különösen olyan helyzetekben, ahol nagy volt a fertőzés esélye és korlátozottak voltak a kötözési vagy sterilizálási lehetőségek (például harctéren). Újabban azonban egyre népszerűbbé kezd válni ez a megoldás, mert környezetbarát, kíméletes és olyan esetekben is alkalmazható, melyeknél a gyógyszeres fertőtlenítés nem kivitelezhető, így az egyre gyakoribb antibiotikum-rezisztens bakteriális fertőzéseknél.

Trepanáció

A honfoglaló magyaroknál gyakori eljárás volt a trepanáció, azaz a koponyalékelés. A legtöbbször harci sérülések, daganatok vagy vérzések kapcsán alkalmazták. A lékelés (vagyis a koponya megnyitása, egy-egy csontdarab eltávolítása) ugyanis megakadályozta, hogy a fokozódó koponyaűri nyomás miatt sérüljön az agy. A későbbi évszázadokban pedig a migréntől a pszichiátriai zavarokig sok minden próbáltak a koponyalékeléssel gyógyítani. A mai napig alkalmazzák a módszert, koponyán belüli vérömlenyek, vérzések esetén - igaz, "átkeresztelték" az elegánsabban hangzó kraniotómiára. Trepanációt azonban nemcsak az élet megmentésének kapcsán végezhetnek: vannak olyanok, akik úgy gondolják, a koponyába fúrt lyukak fokozzák a vérkeringést, emiatt javul az agy oxigénellátottsága, így pedig a pszichés képességek is.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +14, +21 °C

Változóan felhős lesz az ég, záporok és zivatarok is kialakulhatnak szórványosan. Élénk, erős lökésekkel kísért északi szél mellett 25, 33 fokot mérhetünk a legmelegebb órákban. Vasárnap kezdetben még hidegfronti hatás várható, majd a front mögött is jelentkezhetnek görcsös panaszok, többek között hasi görcsök is. A fejfájás egész nap jellemző lehet, a szeles tájakon pedig erősebben jelentkezhetnek a tünetek. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)