FIGYELMEZTETÉS

18

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek
az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V.
kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.

Csökken az abortuszok száma a 19 évnél fiatalabbak körében

Majdnem 20 százalékkal csökkent hazánkban a művi abortuszok száma a 19 évesnél fiatalabbak körében - valószínűleg ebben nagy szerepe van az A-HA! Országos Szexuális és Mentálhigiénés Felvilágosító Programnak, amely rendkívüli nemzetközi elismerésben részesült.
A Norvég Alap támogatását tavaly kiérdemelt közel 70 civil kezdeményezés közül őfelsége Haakon Magnus koronaherceg, a norvég királyi család trónörököse választotta ki az A-HA! Programot, mint olyan fontos és érdekes kezdeményezést, amelyet magyarországi látogatása során megtekintett - olvasható az eseményről kiadott sajtóközleményben.

Őfelsége Haakon Magnus koronaherceg feleségével, Mette-Marit koronahercegnével együtt a budapesti Móricz Zsigmond Gimnáziumban testközelből, egy interaktív programbemutató keretében szerezhetett részletesebb tapasztalatokat arról, hogyan is működik a valóságban az A-HA! Országos Szexuális és Mentálhigiénés Felvilágosító Program.
A nyilvános eseményen kiderült, hogy a program kidolgozóinak legfőbb törekvése a tinédzserek hiányos szexuális ismereteinek sokoldalú gyarapítása, és hogy ennek eredményeképp csökkenjen a nem kívánt terhességek, terhességmegszakítások, valamint a szexuális úton terjedő fertőző betegségek száma a 19 év alattiak körében.

Magzatfejlődés

Magzatfejlődés

Az A-HA! Program szellemi alkotója, Dr. Szőnyi György programigazgató által vezetett jó hangulatú, angol nyelvű bemutatófoglalkozás keretében a norvég koronahercegi pár ízelítőt kapott az új, korszerű és a fiatalok számára divatos eszköztárból, amelynek segítségével a Program megvalósításán dolgozó több száz szakember elérheti, hogy a fiatalokat valóban lekösse és érdekelje az életük további alakulása szempontjából legtöbbször nagyon is fontos mondanivaló. Sikert aratott a Magyarországon eddig még nem látott módszerrel, úgynevezett stencilgrafikás technológiával készült, különleges vizuális élményt nyújtó animációs felvilágosító film, amely egy új, hétrészes oktatófilm-sorozat bemutató epizódja volt. A sorozat további részei az év végéig készülnek el.

Az A-HA! Országos Szexuális és Mentálhigiénés Felvilágosító Program látókörébe minden esztendőben újabb 100 000 diák kerül. Az A-HA! Program eredményességét látszik igazolni az a statisztikai adat is, hogy a program fennállása óta közel 20 százalékkal csökkent hazánkban a művi abortuszok száma a 19 évesnél fiatalabbak körében. Az eredményesség más számokkal is jól mérhető: a folyamatosan megújulni képes programmal a szakemberek (orvosok, védőnők, kortársoktatók) a hazai 1200 középiskola több mint felébe és egy sor általános iskolába is eljutottak; a rendhagyó foglalkozásokon már közel 600 000 diák fordult meg.
A magyar fiatalok sokoldalú szexuális felvilágosítását célul kitűző programot a Szülészeti-Nőgyógyászati Prevenciós Tudományos Társaság (SzNPTT) működteti.

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
-1, +5 °C
Minimum:
-8, -2 °C

Hazánkban kedden délelőtt többnyire erősen felhős lesz az ég, helyenként tartósan párás, ködös maradhat az idő.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag