Életmentő készüléket kapott a Dél-pesti Kórház

Kedden ünnepélyes keretek között adta át a Richter Gedeon Nyrt. a Dél-pesti Kórház orvosainak az Egészségváros program adományát. Az új, életmentő készülékek többek között a Sürgősségi Osztály havi 2200 betegének segítenek majd.

A Richter Gedeon Nyrt. és a Dél-pesti Kórház 2013 őszén megrendezte a Richter Egészségváros programot, ahol ingyenes lakossági szűrővizsgálatokon, életmód tanácsadásokon, szórakoztató programokon vehettek részt az érdeklődők. A hazai gyógyszergyár kétmillió forint alapadományt ajánlott fel a kórháznak, mely az Egészségváros résztvevőinek számától függően tovább emelkedett, így a nap végén 3 717 500 forintot vehetett át a kórház főigazgatója. Ezt az összeget egészítette ki a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Közhasznú Alapítványa további mintegy 1,5 millió forinttal, s vásárolta meg az intézmény számára a korszerű, mikroprocesszor vezérlésű, színes érintőképernyős hordozható lélegeztető készülék és a hidraulikus, antisztatikus matraccal és védőburkolattal ellátott, állítható magasságú sürgősségi beteghordozó kocsit.
Az átadó eseményen dr. Ralovich Zsolt főigazgató elmondta: "A Richter Egészségváros a társadalmi felelősségvállalás oly nagyszerű példája, amellyel büszkén vállalhat közösséget minden magyar kórház. Márpedig az ilyen kezdeményezésekre nagyon nagy szüksége van, nem csak az egészségügyi intézményeknek, de legfőképpen az embereknek. Az ingyenes szűrővizsgálatok, a prevenció sokkal nagyobb mértékben járul hozzá ugyanis a társadalom egészségi állapotának javításához, mint azt sokan gondolnák. A Dél-pesti Kórház elkötelezett ebben a folyamatban, ezért legközelebb márciusban szervezzük meg Egészségnapunkat, Csepel Önkormányzatával együttműködésben, ahol a vizsgálatok fő célja az esetlegesen kialakuló daganatos betegségek megelőzése lesz. A Richtertől és az Alapítványtól kapott támogatást a kórház azon terültére fordítottuk, melynek az emberi életmentésben kiemelt szerepe van. A Sürgősségi Osztály fejlesztését folytatjuk, hamarosan egy megújult, az európai színvonalnak még inkább megfelelő osztály fogadja majd a betegeket."

Korszerű gépeket kaptak (Fotó: Europress)

Korszerű gépeket kaptak (Fotó: Europress)

A Richter Gedeon Nyrt. képviseletében Beke Zsuzsa kormányzati kapcsolatok és PR vezető volt jelen, aki néhány szóban összefoglalta a Richter Egészségváros eddig elért eredményeit: "Ma minden 5. magyar ember használja a gyógyszereinket, így cégünk a hazai alapellátás szerves részét képezi. Többek között ezért is szerettünk volna valamilyen hozzáadott értéket teremteni, amikor 5 évvel ezelőtt megfogalmazódott bennünk az Egészségváros gondolata. Az elmúlt években 33 városban jártunk, ahol több mint 140 millió forint támogatást adtunk. Programjainkon 82 ezer ember vett részt és a szűrővizsgálaton átesett 59 ezer emberből 14 ezernek további orvosi ellátásra volt szüksége. Ennek ismeretében kijelenthető, az Egészségvárosnak van létjogosultsága. A Richter Gedeon Nyrt. a program keretén belül külön figyelmet fordít a fekvőbeteg ellátást biztosító intézmények támogatására. Jó látni, hogy programunknak kézzelfogható eredménye van."

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Kettős front

Maximum:
-3, +2 °C
Minimum:
-5, 0 °C

Hazánkban szerdán délelőtt erősen felhős, borult lesz az ég, többfelé várható változó intenzitású havazás.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag