Örülni fogunk az időjárásnak (2020.03.17.)

Bár éjszaka még mindig erősen lehűl az idő, néhol fagypont alá is csökken a hőmérséklet, a nappali felmelegedés meglehetősen intenzív lesz a következő napokban.

A Dunántúlon és a Duna mentén ma a több-kevesebb napsütés mellett erősebben megnövekszik a felhőzet, a keleti megyékben azonban csupán kevés fátyol- és gomolyfelhő zavarhatja a napsütést - olvashatjuk az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzésében. Csapadék általánosságban nem várható, ám késő délután az Alpokalján egy-egy futó zápor esetleg előfordulhat. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 18 fok között valószínű. Késő estére 3 és 11 fok közé hűl le a levegő.

Csütörtökig melegszik az idő, eső sem várható. Fotó: Getty Images
Csütörtökig melegszik az idő, eső sem várható. Fotó: Getty Images

Hétvégéig marad a napsütés

Éjszaka aztán a Dunántúlon változóan felhős lesz az ég, keletebbre többnyire derült vagy gyengén felhős idő várható. Hajnalra néhol párássá válik a levegő, foltokban köd képződhet. Csapadék ekkor sem valószínű. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -2 és +5 fok között alakul.

Szerdán és csütörtökön hasonló időjárásra van kilátás: a pára-, ködfoltok feloszlása után a fátyol- és gomolyfelhők mellett több órára kisüt majd a nap. Csapadékra holnap és holnapután sem kell számítani, és a légmozgás is mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 14 és 19 fok, csütörtökön 15 és 20 fok között valószínű. A középtávú előrejelzés szerint azonban hétvégére rosszabbra fordul majd az időjárás, beborul az ég, és lehűlés, eső következik.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek, de csapadék nem várható. Délután folytatódik a napos idő, az időnként megnövekvő felhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció