Mutatjuk, hol várható eső (2019.11.14.)

Változóan felhős és csapadékos, ugyanakkor jellemzően nem túl hűvös napok állnak előttünk. A Dunától keletre akár szabadtéri programokat is érdemes lehet szervezni a hétvégére.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint a Dunántúlon több órára kisüt ma a nap, az ország keleti felében viszont jellemzően erősen felhős vagy borult lesz az ég. A keleti tájakon elszórtan eső, záporeső is kialakulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9-14 fok körül alakul, bár a keleti, északkeleti határvidéken akár 15-17 fokig is emelkedhet a hőmérő higanyszála.

Pénteken reggel lassan oszlik majd fel az éjszaka képződött köd
Pénteken reggel lassan oszlik majd fel az éjszaka képződött köd

Éjszaka már keleten is elkezd vékonyodni, csökkenni a felhőzet, ezzel együtt azonban a reggel órákig még előfordulhat arrafelé csapadék. Az ország nagy részén ködképződésre kell számítani hajnalban, köszönhetően annak is, hogy a légmozgás mérsékelt marad. Késő estére 4-12, hajnalra 3-11 fokig hűl vissza a levegő hőmérséklete.

Holnap reggel csak lassan oszlik majd fel a köd. A ködmentes területeken erősen és kevésbé felhős tájak egyaránt lehetnek, csapadék azonban nem valószínű. A délkeleti, déli szél többfelé megélénkül, helyenként meg is erősödik. A nappali csúcshőmérséklet pénteken 12-18 fok között alakul. Ami a hétvégét illeti, szombaton elsősorban a Nyugat-Dunántúlon lehet erősen felhős az ég, amihez több helyen eső, zápor is társul. A borús idő vasárnap már a teljes Dunántúlra kiterjed, valamint eső, zápor is többfelé jelentkezhet. Napközben a hőmérséklet 12-20 fokig melegszik fel szombat, vasárnap pedig 14-19 fokig.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés