Leszakadhat ma az ég ezeken a helyeken (2020.06.11.)

Főképp az ország középső és keleti tájain várhatóak intenzív záporok, zivatarok, melyeket néhol viharos széllökések is kísérhetnek.

A Dunántúl nagy részén változó vastagságú magas szintű felhőzet szűri a napsütést, kis területen növekszik meg a gomolyfelhőzet, és ott is csak néhol alakulhat ki záporeső, esetleg zivatar. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) pénteki előrejelzése szerint, a Dunától keletre ugyanakkor a fátyolfelhők alatt ismét erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, és kelet, délkelet felől egyre több helyen alakul ki zápor, zivatar. Többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás, azonban intenzív záporok, zivatarok környezetében erős, esetleg viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között várható. Késő estére 14 és 19 fok közé hűl le a levegő.

időjárás, időjárás-előrejelzés, eső, zápor, zivatar
időjárás, időjárás-előrejelzés, eső, zápor, zivatar

Estefelé az ország északkeleti, keleti felén, harmadán erős gomolyfelhő-képződés mellett több helyen várható zápor, zivatar, másutt jobbára csak fátyolfelhők lesznek, csapadék nem valószínű. Többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás, azonban intenzív záporok, zivatarok környezetében erős, esetleg viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17 fok között alakul.

Akár 28 fok is lehet

Pénteken a fátyol- és gomolyfelhőzet mellett nyugaton több, keleten kevesebb napsütés várható. Az ország északkeleti harmadán több helyen valószínű zápor, zivatar, másutt csapadék nem valószínű. Az északnyugati, nyugati szél helyenként megélénkül. Zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között várható.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció