Jönnek a zivatarok, itt szakad majd le az ég

Bár zivataros napoknak nézünk elébe, a hőmérsékletre nem panaszkodhatunk: az elkövetkezőkben akár 30 fok fölötti hőmérsékleteket is mérhetünk.

Csütörtökön sok napsütés várható fátyol- és gomolyfelhőkkel, majd éjszakára csökken a felhőzet – olvasható a Kiderül előrejelzésében. A délutáni óráktól az északi megyékben előfordulhat zápor, zivatar, de az éjszaka első felében csökken a csapadékhajlam, majd az északi részeken újra előfordulhat zápor, zivatar. Zivatarok környezetében viharos széllökések lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul, késő estére 15 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Zivataros napoknak nézünk elébe. Fotó: Getty Images
Zivataros napoknak nézünk elébe. Fotó: Getty Images

Pénteken szakadozott felhőzóna vonul át észak, északnyugat felől dél, délkelet felé, emellett hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap. Összességében hazánk több pontján előfordulhat záporeső, zivatar, de maradhatnak száraz területek is. Néhol akár hevesebb zivatargóc is kialakulhat. A délutáni órákban 24 és 32 fok között alakul a hőmérséklet, délkeleten lesz a melegebb.

Mire számíthatunk hétvégén?

Szombaton a gomoly- és fátyolfelhők mellett hazánk nagy részén több órára kisüt a nap. Számottevő csapadék nem valószínű, de számíthatunk egy-egy záporra, esetleg zivatarra, nagyobb eséllyel a nyugati, délnyugati megyékben. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északi, északnyugati szél. A hőmérséklet hajnalban 9, 16, délután általában 24 és 29 fok között alakul.

Vasárnap napos, gomolyfelhős időre számíthatunk, a legtöbb gomolyfelhő hazánk északkeleti harmadán képződik, ott egy-egy zápor sem kizárt. Általában mérsékelt lesz a légmozgás. Hajnalban 7, 14, délután jobbára 24, 29 fok valószínű.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +13, +18 °C
Minimum: +6, +11 °C

Hazánkban vasárnap délelőtt borult időre van kilátás, elszórtan várható eső. Délután túlnyomóan borult lesz az ég, szórványosan további eső, zápor alakul ki. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 6, 11 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 18 fok között alakul. Késő este 7, 12 fok lesz. Vasárnap kettősfront hat a szervezetre, ezen belül a hidegfrontra jellemző tünetek lehetnek erősebbek. Gyakori lehet a fejfájás és a migrén, sokan tapasztalhatnak keringési panaszokat és rosszullétet. Lehangoltság, rosszkev léphet fel, csökken a teljesítőképesség. Fennáll a megfázás veszélye, a szabadtéri programok során réteges öltözet javasolt. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső