Ilyen idő lesz húsvétkor (2019.04.15.)

Fokozatosan melegszik az idő húsvétig, a hétvégén már 20 fok fölé emelkedik a hőmérő higanyszála. Hajnalban azonban még fagy is előfordulhat, a hőérzetünket pedig néhol eső, illetve erős szél ronthatja.

A csapadékos hidegfront helyét fokozatosan átveszi a napos, meleg idő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. Hétfő délutánra mindenhol kitisztul az idő, csak néhol lesz gyengén felhős az égbolt. Esőre, záporra nem kell számítani, a hőérzetünket azonban ronthatja, hogy az ország jelentős területein erős szél fog fújni. A nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul. Az este csípősebb lesz: 5 és 11 fokot mutatnak majd a hőmérők.

Napos, de változékony lesz az idő

Kedd hajnalban még több helyen fagyra kell készülni, főleg az északkeleti, déli és délnyugati tájakon mérhetnek az ott élők -5 és -2 fokot. Napközben azonban már derűs időre számíthatunk, bár délután a keleti, északkeleti megyékben eső is előfordulhat. Napközben 14-18 fokig emelkedik a hőmérők higanyszála.

Napos tavaszi időnk lesz.
Napos, tavaszi időnk lesz. Fotó 123rf

A szerdai időjárás a keddihez fog hasonlítani: helyenként záporeső hullhat, de általában derült lesz az ég. Hajnalban fagy körüli hőmérsékletek lesznek, de nappal sem lépi át az érték a bűvös 20 fokos határt.

Napos lesz a húsvét

Csütörtökön azonban már igen, nappal 18-22 fok várható, bár a déli országrészben a záporok előfordulása sem kizárt. Nagypénteken, szombaton és húsvétvasárnap pedig hétágra süt majd a nap, eső alig lesz, inkább csak erős szél. A legmagasabb hőmérséklet akár 23 fok is lehet.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Az aranyeresség leggyakoribb tünete

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Sok napsütés várható, a kevés gomolyfelhőből csapadék nem alakul ki. Már az éjszakák sem hoznak kellő felfrissülést, napközben pedig 35 fok körüli hőség várható, néhol 38 fok is lehet. Szerdán hőségre kell készülni, front nem érkezik. Egyre gyakoribbak az alvászavarok, napközben pedig sokan nyűgösek, idegesek a kialvatlanság miatt. Az időseket és a szívbetegeket nagy terhelés éri, de az egészséges szervezettel rendelkezők is nagy igénybevételre készüljenek. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, a déli órákban lehetőség szerint javasolt árnyékos, hűvös helyre húzódni! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)