Humánmeteo: szeles kedd jön (2020.05.25.)

Kedden nem várható fronthatás, ugyanakkor az egyre változékonyabb időben sokaknál jelentkezhetnek kellemetlen tünetek.

A Meteo Klinika humánmeteorológiai előrejelzése szerint az ezekben a napokban jellemző légköri helyzet megviselheti a szív- és érrendszeri betegségekkel, illetve vérnyomásproblémákkal küzdőket. Hőség ugyan nem várható, de a magas páratartalom befolyásolhatja a hőérzetünket. Fizikai igénybevétel hatására emiatt hamarabb elfáradhatunk, valamint légszomj, rosszullét is jelentkezhet.

A változékony időben záporokra, zivatarokra is számítani kell
A változékony időben záporokra, zivatarokra is számítani kell

A helyenként megélénkülő szél miatt a légmozgásra fokozottan érzékenyek körében enyhe fejfájást, nyugtalanság léphet fel. A gyermekek is szétszórtabbak, figyelmetlenebbek lehetnek a megszokottnál. Mindez különösen markánsan jelentkezhet zivatarok térségében, ahol az asztmások állapota is romolhat.

Ami az allergiásokat illeti, jelenleg a pázsitfűfélék, illetve egyre inkább a csalánfélék válthatnak ki intenzív panaszokat. Zivatarok hatására kitisztulhat a levegő, így érdemes a szellőztetést és a szabadtéri testmozgást ezek utánra, vagy kora reggel, késő estére időzíteni.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: