Humánmeteo: szeles csütörtök jön (2019.12.18.)

Csütörtökön továbbra is jelentkezhetnek melegfronti jellegű panaszok, valamint a szél is sokaknál okozhat kellemetlenségeket.

A Meteo Klinika humánmeteorológiai előrejelzése szerint holnap ugyan nem érkezik front a térségünkbe, a magasban zajló melegedés azonban melegfrontra jellemző tüneteket válthat ki. Az arra hajlamosak körében tartósan jelentkezhetnek migrénes panaszok, míg a többfelé élénk szélmozgás hatására fejfájást, ingerültséget, nyugtalanságot tapasztalhatnak a szélre érzékenyek.

A szélre érzékenyek körében kellemetlen fejfájás jelentkezhet csütörtökön
A szélre érzékenyek körében kellemetlen fejfájás jelentkezhet csütörtökön

Sokfelé hűvös lehet a reggel, a hideg és helyenként ködös, nyirkos időben pedig felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak. Ugyancsak fokozódhatnak a gyulladásos eredetű végtagfájdalmak. A panaszok enyhítése érdekében javasolt egy könnyű, átmozgató tornával indítani a napot.

Az ország nagyobb részén kellemes, már-már tavaszias időre számíthatunk napközben. Csapadékra sem kell számítani, így érdemes szabadtéri programokat szervezni, ha van rá lehetőségünk. Az elmúlt hetek borúsabb időjárása után végre itt a lehetőség, hogy feltöltsük szervezetünk D-vitamin-raktárait, ezáltal erősítve a többi között immunrendszerünket is.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció