Humánmeteo: rosszullét, nehézlégzés szerdán (2020.06.16.)

Kimerítő idő várható szerdán, a magas páratartalom például rosszullétet, nehézlégzést okozhat az érzékenyeknél. Növekszik a pollenterhelés is, így az allergiásoknak különösen kell vigyázniuk magukra. Íme, a részletek!

Holnap a párás idő fáradékonnyá teheti az érzékenyebbeket, többen alvászavarokat is tapasztalhatnak - írja a Meteo Klinika. Délutánra fülledtség rontja a humánmeteorológiai helyzetet, ez pedig elsősorban az időseket és a szívbetegeket terhelheti meg. Ha az érintettek közé tartozunk, akkor lehetőleg kerüljük a délutáni órákban a komolyabb fizikai igénybevételeket, és próbáljunk pihenni egy kicsit.

A szerda délutáni fülledtség megterhelheti az időseket.
A szerda délutáni fülledtség megterhelheti az időseket.

Szerdán a kimerítő idő ellenére sem várható fronthatás. A szórványosan kialakuló záporok csak átmenetileg frissíthetik fel a levegőt, és amennyiben asztmától szenvedünk, akkor átmeneti romlást tapasztalhatunk állapotunkban. A magas páratartalom miatt a légzőszervi megbetegedésekkel küzdők állapota is romolhat, rosszullétet, nehézlégzést tapasztalhatnak.

A csúszós burkolat nagy veszélyeket rejt

A pollenterhelés tovább növekszik, ez pedig negatív hatással lehet az allergiásokra. Sokfelé intenzíven virágoznak a pázsitfűfélék, ami többeknél idézhet elő kellemetlen tüneteket. A közlekedőket a napsütés mellett a helyi záporoktól nedvessé váló útszakaszok is megzavarhatják. A csúszós burkolaton kerüljük a hirtelen fékezést, vezessünk óvatosan! A zivatarokat átmenetileg viharos széllökések is kísérhetik, az oldalszél jelentősen csökkenheti a menetstabilitást.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: