Humánmeteo: nehéz éjszaka vár ránk (2020.03.06.)

Holnap nem érkezik front, de a szél hatására felerősödik a fejfájás és alvásproblémák is felléphetnek. A felnőttek mellett a gyerekeket is érzékenyen érintheti az időjárás.

Szombaton nem kell fronthatásra számítani, de a szélre érzékenyek országszerte erős fejfájást tapasztalhatnak, emellett az elalvás is nehezebb lehet a megszokottnál, a rosszul alvók most még nehezebb éjszaka elé néznek - figyelmeztet a Meteo Klinika. A panaszok mérséklése és a nyugodtalvásérdekében lefekvés előtt tanácsos szellőztetni, és egy forró fürdő is elősegítheti a pihenést.

Az álmatlanság a következő napunkra is rányomhatja a bélyegét: fáradékonyabbak lehetünk és a figyelmünk, valamint a munkavégző képességünk is lecsökken. A napközben fellépő fáradtság leküzdésében segít, ha elfogyasztunk 2-3 csésze teát, ám a kávé és más magas koffeintartalmú italok fogyasztása most is kerülendő! Az erős szél a gyermeket is megviseli, az ő esetükben ennek leggyakoribb tünete a figyelem és magatartás problémák jelentkezése.

Az élénk szél miatt sokak szenvedhetnek fejfájástól. Fotó: Getty Images
Az élénk szél miatt sokak szenvedhetnek fejfájástól. Fotó: Getty Images

A jó hír, hogy a pénteki esőzések után holnap többfelé kisüt majd a nap, jelentős mennyiségű csapadék sehol sem várható. A hő-és komfortérzeten a megerősödő szél ront, a megfázás elkerülése érdekében fontos a réteges öltözet.

A légszennyezettség csökken, csak néhány nagyobb városban lehet egészségtelen a levegő minősége. Az autóba ülőknek fontos információ, hogy a közlekedést zavarhatja az erős szél, hatására ugyanis csökken a gépjármű menetstabilitás, emellett ingerlékeny sofőrök fokozzák a balesetveszélyt. Legyünk hát nagyon körültekintőek és vezessünk fokozott figyelemmel!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: