Humánmeteo: nagy lehűlés várható (2019.10.27.)

Hétfőn hidegfront érinti térségünket. A megterhelő humánmeteorológiai helyzetben nem csak a hidegfrontra érzékenyeknek lesz nehéz napjuk.

Hétfőn északnyugat felől hidegfronti érinti térségünket. A hidegfrontra érzékenyek körében görcsös panaszok jelentkezhetnek, általános lehet a fejfájás, a hasi-és izomgörcsök - írja a Meteo Klinika. A szív és keringési rendszer megbetegedéseivel küzdők vérnyomás-ingadozást, keringési panaszokat és gyakori rosszullétet tapasztalhatnak, amennyiben intenzív tünetek jelentkeznek, lehetőség szerint kerüljük a fizikailag és szellemileg megterhelő tevékenységeket!

Fejfájással indul a hét

A szél hatására fellépő panaszok eleinte az ország északi területein jelentkezhetnek, majd az ország középső és déli részein is erősödő fejfájásra kell készülni. A front ezen a napon a délkeleti területeket nem érinti, így az ott élőknek markáns hatásokra még nem kell számítaniuk.

Sokaknak fejfájással indulhat a hét. Fotó: iStock
Sokaknak fejfájással indulhat a hét. Fotó: iStock

Azimmunrendszererősítése céljából ajánlott áttérni kímélő étrendre, kerüljük a zsíros és fűszeres ételeket, inkább szárnyas húsokat és a halból készült fogásokat válasszunk. Fogyasszunk naponta többször valamilyen friss zöldséget és gyümölcsöt, ezzel tartósan megerősíthetjük a szervezetünket.

A szabadtéri tevékenységeket főleg északon zavarhatja eső, záporeső, de jelentős csapadék sehol sem várható. A hő-és komfortérzet a felhőzet miatt alacsony, és a következő napokon is szükség lesz a réteges öltözetre!

A pollenkoncentráció alacsony és a front hatására a légszennyezettség is csökken. A nagyvárosokban a szálló por koncentrációja még magas, de a következő napokon várhatóan jelentősen javul a levegőminőség.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek, de csapadék nem várható. Délután folytatódik a napos idő, az időnként megnövekvő felhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció