Humánmeteo: migrént okoz a meleg (2020.04.01.)

Habár csütörtökön sem érkezik időjárási front az ország fölé, így is többen tapasztalhatnak majd álmosságot, fáradtságot.

A Meteo Klinika humánmeteorológiai előrejelzése szerint a kifejezetten frontérzékenyek számára kedvezően, pihentetően alakul a holnapi nap. A tartós melegedésre fokozottan érzékenyek körében azonban migrén és koncentrációs nehézségek léphetnek fel, jelentősen rontva az érintettek komfortérzetét.

A melegedés hatására sokaknál fejfájás, migrén jelentkezhet
A melegedés hatására sokaknál fejfájás, migrén jelentkezhet

Egyre többen tapasztalhatnak alvászavarokat, azok következtében pedig napközbeni fáradtságot is. A panaszok enyhítése érdekében javasolt kerülni a fizikailag megerőltető tevékenységeket. A koncentrációs zavarok és a figyelmetlenség ellen pedig hatásos lehet, ha időnként teszünk egy sétát a friss levegőn.

Rossz hír ugyanakkor, hogy fokozódik a pollenterhelés. Jelenleg a nyírfa virágpora található meg nagyobb mennyiségben a levegőben. Az allergiásoknál orrfolyás, tüsszögés, szemviszketés léphet fel - különösen a délutáni órákban lehetnek erősek a tünetek.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: