Humánmeteo: meleg lesz a péntek (2019.10.10.)

Pénteken újabb front nem érkezik térségünkbe, a melegedés lesz jellemző, mely a széllel társulva többeknél okozhat humánmeteorológiai panaszokat.

Pénteken fronthatás nem érvényesül, de nagy lesz a változás az előző naphoz képest, ami tüneteket okozhat az arra fokozottan érzékenyeknél - írja a Meteo Klinika. Ha az érintett csoportba tartozunk, akkor fejfájást, migrént tapasztalhatunk, fokozódhatnak a gyulladásos panaszok. Emellett erős szél rontja a humánmeteorológiai helyzetet, ami szintén kiválthat fejfájást. Szélre érzékenyként az élénk légmozgás nyugtalanságot, ingerlékenységet is okozhat, emellett koncentrálásbeli problémákat is tapasztalhatunk. A figyelmetlenséghez, nyűgösséghez ráadásul kialvatlanság is párosulhat, ezekben a napokban ugyanis gyakoriak az alvászavarok.

nagy lesz a változás az előző naphoz képest
nagy lesz a változás az előző naphoz képest

Az elmúlt és a következő napok változékonysága megterhelő a szervezet számára, éppen ezért a kiegyensúlyozott étkezés ilyenkor nagyon fontos. Fogyasszunk sok vitamint, valamint részesítsük előnyben a zöldség alapú fogásokat.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció