Humánmeteo: megviselhet a furcsa idő (2019.11.23.)

Vasárnap nem érkezik fölénk front, de a nyirkos reggeli időszakban az ízületi bántalmak felerősödhetnek. Az ilyenkor megszokottnál melegebb idő napközben sokakat megviselhet.

Vasárnap front nem érkezik fölénk, de az időjárás mindig tartogat olyan hatásokat, melyek az időjárás-érzékenyeknél megterhelő tüneteket okoznak - írja a Meteo Klinika. Az éjszaka folyamán párássá válik és erősebben lehűl a levegő, reggelre többfelé csökken 5 fok alá a hőmérséklet. A hideg és nyirkos időben többeknél jelentkezhetnek kopásos eredetű ízület panaszok, melyek napközben is folyamatosan fennállhatnak. Az ízületi bántalmak enyhítése érdekében tartsuk melegen a fájó végtagokat és kezdjük a napot egy átmozgató tornával, azonban ügyeljünk arra, hogy ne erőltessük meg ízületeinket. A hideg reggeleken nagy a megfázásveszély, fontos a vastag és réteges öltözet!

Keringési panaszok jelentkezhetnek

A déli, délkeleti tájakon erőteljesebben felmelegszik a levegő, az itt élők főleg a délutáni időszakban vérnyomás-ingadozást és keringési panaszokat tapasztalhatnak, de intenzív tünetekre ezen a napon nem kell számítani. A szabadtéri tevékenységeknek az ország nagy részén kedveznek a körülmények. A napos területeken kellemes lesz az idő, lehetőség nyílik akár hosszabb sétákra, kirándulásokra.

Az ilyenkor megszokottnál melegebb idő sokakat megviselhet. Fotó: iStock
Az ilyenkor megszokottnál melegebb idő sokakat megviselhet. Fotó: iStock

A hűvösebb napok előtt fontos azimmunrendszererősítése, fokozzuk a C-vitamin bevitelt, fogyasszunk minél több gyümölcsöt és zöldséget! Az év ezen időszakában is ajánlott minél több folyadékot fogyasztani és odafigyelni az egészséges étkezésre. Kerüljük a cukros italokat és a zsíros ételeket, inkább fogyasszunk forró teákat vagy forró leveseket.

A közlekedés során a pára és ködfoltok jelentik a fő veszélyt. A ködös tájakon alacsony a látástávolság, a balesetek elkerülése érdekében vezessünk fokozott figyelemmel.

Olvassa el aktuális cikkeinket!

A nap képe: a magyar agykutató, akire büszkék vagyunk

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés