Humánmeteo: kettősfronttól fáj a fejünk (2020.05.12.)

Változékony időre számíthatunk szerdán, amihez - különösen a nap első felében - kettősfronti tünetek társulhatnak.

A Meteo Klinika humánmeteorológiai előrejelzése szerint főként a Dunántúlon kell fronthatáshoz köthető intenzív panaszokra számítani. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, rossz közért, illetvealvászavarokis felléphetnek. Lehetőségeinkhez mérten érdemes tehát kerülni a fizikailag vagy szellemileg megterhelő tevékenységeket.

Sokaknál okozhat kellemetlen fejfájást a kettősfronti hatás szerdán
Sokaknál okozhat kellemetlen fejfájást a kettősfronti hatás szerdán

Nehéz időszakot élnek át a szív- és érrendszeri betegségekkel küzdők is, akik vérnyomás-ingadozást, szédülést, rosszulléteket tapasztalhatnak ezekben a napokban. Számukra mindenképpen javasolt a sok pihenés. Mindezeken felül a csapadékos tájakon felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak.

Jó hír ugyanakkor, hogy a változékony idő jót tesz az allergiásoknak. Jelentősen csökkent a pollenterhelés, illetve pár napig nem is várható romlás a pollenhelyzetben.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: