Humánmeteo: kellemetlen csütörtök jön (2019.12.11.)

Csütörtökön nemcsak a kettősfronti hatás, hanem az erős szél is okozhat kellemetlen humánmeteorológiai panaszokat.

A Meteo Klinika előrejelzése szerint csütörtökön mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyek körében jelentkezhetnek panaszok. Egyaránt felléphet fejfájás, migrén, valamint álmatlanság és egyéb alvászavarok. A változékony légköri helyzet mindenkit megvisel, de különösen a szív- és érrendszeri betegek számára nehéz ez az időszak.

Kettősfronti hatásra és erős szélre kell készülni holnap
Kettősfronti hatásra és erős szélre kell készülni holnap

A következő napokban gyakran erős lesz a szél, ami az álmatlanság mellett ingerültséget is kiválthat. A gyerekek is élénkebbek, csintalanabbak lehetnek a megszokottnál. Jó hír ugyanakkor, hogy a csapadékos tájakon fokozatosan csökken a levegő szennyezettsége, és az elkövetkező időszakban nem is várható jelentős romlás e téren.

Ami az autós közlekedést illeti, országszerte találkozhatunk nedves, csúszós útszakaszokkal. Az élénk, akár erős szél szintén ronthatja a menetstabilitást, ezért fontos, hogy körültekintően, biztonságra törekedve vezessünk, ha a volán mögé ülünk.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció