Humánmeteo: jön a hidegfront (2019.11.17.)

Hétfőn hidegfront érkezik. A front hatására fokozódnak a görcsös panaszok és megnő az infarktus kialakulásának kockázata.

Hétfőn hidegfront éri el a Kárpát-medence térségét - írja a Meteo Klinika. A hidegfrontra érzékenyek körében görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, emellett kiugró vérnyomás értékekre és keringési panaszokra is készülni kell. Az idősek és a krónikus betegek fokozott veszélyben vannak, a légkörben bekövetkező markáns változások fokozzák a szívproblémákat, ilyenkor az infarktus kialakulásának kockázata megnő. A változékony időben múló rosszullétek is felléphetnek, a tünetek mérséklése érdekében ajánlott többet pihenni és lehetőség szerint kerülni a fizikai terhelést. A légmozgás helyenként erős marad, ennek hatására kínzó, szűnni nem akarófejfájásléphet fel a szélre érzékenyek körében.

Hétfőn hidegfront éri el a Kárpát-medence térségét
Hétfőn hidegfront éri el a Kárpát-medence térségét. Fotó: iStock

A többfelé csapadékos idő nem kedvez a szabadtéri programoknak. Az alacsony hő-és komfortérzeten az erős szél tovább ront. A változékony, őszi időszakban legyengül az immunrendszer, ilyenkor kiemelten fontos a rendszeres vitaminpótlás. Szervezetünk megerősítése céljából naponta több alkalommal fogyasszunk valamilyen friss gyümölcsöt vagy zöldséget.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: