Humánmeteo: ilyen idő lesz március 15-én (2020.03.14.)

Vasárnap nem érvényesül fronthatás, viszont kifejezetten hideg lesz a reggel, ami fokozhatja az ízületi bántalmakkal élők panaszait.

Bár a járvány miatt elmaradnak a március 15-i ünnepségek, és nem érdemes olyan helyre menni, ahol sok ember van, a természet szerencsére szép arcát mutatja, így érdemes lehet egy jó sétát tenni. Várhatóan napsütéses, csapadékmentes, bár hűvös időnk lesz, a hőmérő higanyszála nem kúszik 12 fok felé, s hajnalban több helyen még fagy is lehet. Ez utóbbi okozhatja az ízületi bántalmakkal élők panaszait, mivel szerencsére front nem vonul át felettünk. Nekik ajánlott a reggelt egy könnyű átmozgató tornával kezdeni, s végtagjaikat melegen tartani a nap folyamán.

orvosmeteorológia, humánmeteorológia, napsütés, tavasz, hűvös idő
orvosmeteorológia, humánmeteorológia, napsütés, tavasz, hűvös idő

A hűvös időben emellett érdemes a megfázásveszélyre is ügyelni, s rétegesen öltözködni - tanácsolja a MeteoKlinika. Előrejelzésük szerint a hajnali fagy és a napközbeni felmelegedés miatt kialakuló hőingás eredményezhet vérnyomás panaszokat, ezért a szívbetegek és a vérnyomás problémákkal élők lehetőség szerint kerüljék a fizikai terhelést.

A légmozgás is erős marad, ez pedig a fejfájósok számára nehezítheti meg a napot. Aki a szabadban tervezi az időtöltést, ne feledkezzen meg arról, hogy a légköri pollenkoncentráció közepes tartományban mozog, mely már komolyabb tüneteket is képes okozni.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +11, +16 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhk is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet, elvétve egy-egy zápor kialakulása sem zárható ki. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 11, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció