Humánmeteo: hidegfront érkezik (2020.04.27.)

Egy közeledő hidegfront előtt fülledtebbé válik az idő kedden, ami a meleggel együtt sokak szervezetét megterhelheti.

A Meteo Klinika humánmeteorológiai előrejelzése szerint holnap is folytatódik a melegedés, amely mellett a magas páratartalom és helyenként nagy hőingás is megterhelő lehet. Leginkább a szívbetegségekkel küzdők, a magasvérnyomás-betegek és az idősek veszélyeztetettek. Általánosak lehetnek az alvászavarok, valamint a fejfájás, fáradtság, tompaság. Sokan türelmetlenebbnek, ingerlékenyebbnek érezhetik magukat.

A meleg időben sokan tapasztalhatnak kellemetlen fejfájást, tompaságot
A meleg időben sokan tapasztalhatnak kellemetlen fejfájást, tompaságot. Fotó: Getty Images

Este északnyugat felől már egyre nagyobb területen érzékelhető lesz a hidegfronti hatás, amely a szerdai napot is meghatározza majd. Az arra érzékenyek körében felerősödhetnek a görcsös panaszok. Mindez az autós közlekedésre is kihatással lehet, érdemes tehát óvatosabban, fokozott körültekintéssel vezetni, ha a volán mögé ülünk.

Napközben a déli órákban erős lehet az UV-sugárzás, különösen a naposabb keleti tájakon, ahol akár pár perc alatt is leéghetünk. Mindenképpen gondoskodjunk tehát kellő fényvédelemről a szabadban, használjunk magas faktorszámú fényvédőszert!

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció