Humánmeteo: gyötrelmes lesz a kedd (2020.05.11.)

Kedden rendkívül megterhelően alakul a humánmeteorológiai helyzet. A frontérzékenyek panaszai egész nap fennállhatnak, a komfortérzet pedig általánosan alacsony lesz.

Holnap északnyugat felől hidegfront halad át az országon, a markáns változás pedig nagy terhelést jelent a szervezetünkre nézve, és ez nem csak akkor igaz, ha érzékenyek vagyunk a hidegfrontra - írja a Meteo Klinika. Az erős szél szintén sokaknál okoz panaszokat. Éjszaka nyugtalanabb alvást, álmatlanságot tapasztalhatunk, napközben pedig az ingerültség, az indokolatlan idegi feszültség lehet a legjellemzőbb. Ezen kívül a gyerekek esetében is agresszivitás jelentkezhet, sokkal kezelhetetlenebbek, élénkebbek lehetnek a megszokottnál.

Kedden napközben ingerültek, feszültek lehetünk.
Kedden napközben ingerültek, feszültek lehetünk.

A másik gyakori panasz a fejfájás lesz, ezt egész nap tapasztalhatjuk - elsősorban a görcsös fájdalomra készüljünk. Megnő az infarktus kockázata, egyes kismamáknál korábban beindulhat a szülés. Mindenkinek sok pihenés javasolt, a szívbetegek és az idősek pedig különösen kerüljék a terhelést, és lehetőség szerint csak kímélő programokat tervezzenek!

Figyeljünk az utakon

Az utakon az erős szél miatt jelentősen növekszik a balesetveszély, a csökkent menetstabilitás mellett a letörő faágak is veszélyt jelenthetnek. Emellett sok lesz az ingerlékeny, türelmetlen sofőr, szétszórtak, figyelmetlenebbek is lehetnek a közlekedők. Többfelé nedves, csúszós útszakaszok is előfordulnak, ezért vezessünk lassabban.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: