Humánmeteo: fáradtak leszünk csütörtökön (2020.03.18.)

Csütörtökön is folytatódik a frontmentes időszak, ugyanakkor egyre többen tapasztalhatnak fáradékonyságot.

A Meteo Klinika humánmeteorológiai előrejelzése szerint csütörtökön sem érkezik időjárási front az ország területére. A markáns hatásoktól mentes idő pihentetőleg hat, egyre többeknél jelentkezhetnek azonban alvászavarok, illetve azok következtében napközbeni fáradékonyság.

A jó idő mellett sokaknál jelentkezhet fáradékonyság csütörtökön
A jó idő mellett sokaknál jelentkezhet fáradékonyság csütörtökön. Fotó :Getty Images

A kellemetlen panasz megelőzése érdekében javasolt fokozottan odafigyelni az alvásunkra. Emellett hasznos, ha este már nem végzünk nagyobb megterhelést jelentő feladatokat, így például a sportolást is igyekezzünk inkább a nap korábbi szakaszaira időzíteni.

Használjuk ki a jó időt, bátran mozduljunk ki a szabadba, a friss levegőre. Kellemes lesz a hőérzet, az enyhe fejfájást pedig ellensúlyozhatja a napsütés. Erősödik a pollenterhelés, ezért allergiások számára ajánlott, hogy kerüljék a tejtermékeket, a szellőztetést pedig a reggeli vagy a kora esti órákra időzítsék.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció